NOS NieuwsAangepast

Mensen geëvacueerd door grote brand in buurt van vuurwerkopslag Driebergen

In Driebergen zijn 36 inwoners enkele uren geëvacueerd geweest vanwege een grote brand. Die is aan het eind van de nacht ontstaan in een wasserij aan de Kleinloolaan. De brand sloeg over naar een bouwmarkt, waar de vlammen metershoog het pand uit sloegen. Rond 10.00 uur was de brand onder controle, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Naast de brandende panden ligt ook een vuurwerkopslag. Enige tijd dreigden de vlammen over te slaan naar die opslag, maar de brandweer heeft dat weten te voorkomen, meldt de veiligheidsregio. Aan de overkant van de straat ligt een woonwijk, waarvandaan inwoners uit voorzorg waren geëvacueerd vanwege de rookontwikkeling en vanwege het vuurwerk. Zij werden opgevangen in een hotel in de buurt en zijn inmiddels weer naar huis gestuurd.

De bouwmarkt is verloren gegaan. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat er niet genoeg water was om de brand helemaal te kunnen blussen. Twee pelotons van de brandweer en een grootwatertransport werden opgeroepen om dat te ondervangen. Het beschikbare water is ingezet om de vlammen weg te houden van de vuurwerkopslag.

Bekijk hier de eerste beelden van de brand:

Grote brand naast vuurwerkopslag Driebergen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl