Beeld van de achtervolging
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Politie Utrecht achtervolgt drugsauto tot in Duitsland

De politie van Utrecht heeft afgelopen avond een auto vanaf de wijk Overvecht achtervolgd tot in Duitsland. Daar konden drie drugsverdachten worden aangehouden.

Agenten zagen de Duitse huurauto aan het begin van de avond rijden op de Franciscusdreef, schrijft RTV Utrecht. Toen de chauffeur werd gemaand te stoppen voor een controle, ging die er op hoge snelheid vandoor. "Het voertuig haalde in de drukke avondspits zeer gevaarlijke capriolen uit", aldus de politie.

Meerdere politiewagens zetten de achtervolging in over de A12 richting Arnhem. Onderweg sloten zich ook eenheden uit Midden- en Oost-Nederland aan en een politiehelikopter. Bij de Duitse grens voegden zich Duitse collega's bij de achtervolging.

Softdrugs

Over de grens zagen agenten dat de inzittenden van de auto spullen uit het raam gooiden. Op een parkeerplaats lieten ze de auto achter en probeerden te voet weg te komen. Dankzij de helikopter konden ze echter alle drie worden aangehouden.

In de auto werd 10 kilo aan softdrugs gevonden, waarschijnlijk wiet. De Duitse politie gaat de drie daarvoor vervolgen. De Nederlandse politie heeft het rijbewijs van de chauffeur ingenomen wegens gevaarlijk rijgedrag. Details over de identiteit van de verdachten zijn niet bekendgemaakt.

De aangetroffen drugs

Advertentie via Ster.nl