De brandweer liet het bedrijfspand gecontroleerd uitbranden
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Garage gaat in vlammen op in Heerhugowaard, pand en auto's verloren gegaan

In Heerhugowaard is een garage volledig verloren gegaan bij een grote brand. De brandweer heeft nog geprobeerd om het vuur te blussen, maar zegt dat het pand niet meer kon worden gered. De brandweer heeft het bedrijfspand gecontroleerd laten uitbranden en heeft voorkomen dat het vuur oversloeg op naastgelegen panden.

Een woordvoerder van de brandweer vermoedt dat ook zo'n vijftig auto's op het garageterrein zijn getroffen. "De auto's die het dichtst bij het pand stonden zijn volledig in vlammen opgegaan. Andere auto's zullen op zijn minst blusschade hebben."

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord over de brand:

N242 tijdelijk dicht vanwege uitslaande brand in Heerhugowaard

In verband met de rookontwikkeling is er kort na middernacht een NL-Alert verstuurd, waarin werd opgeroepen uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten bij rookoverlast. De regionale omroep NH meldt dat de N242, die langs het bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat ligt, enige tijd is afgesloten in verband met de rookontwikkeling. De weg is inmiddels weer vrij.

Het vermoeden bestaat dat onderzoek naar de oorzaak van de brand niet gemakkelijk wordt. "Er is helemaal niks meer over van het pand. Om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, gaat erg lastig worden", concludeert de woordvoerder. Er zijn geen gewonden gevallen.

Advertentie via Ster.nl