Cian Uijtdebroeks
NOS Wielrennen

Transfer Uijtdebroeks naar Visma - Lease a bike eindelijk afgerond: 'Voelde me daar niet goed'

De 20-jarige Belgische wielrenner Cian Uijtdebroeks rijdt komend seizoen definitief voor Visma - Lease a bike. De UCI heeft de omstreden transfer goedgekeurd.

Het Nederlandse team, voorheen Jumbo - Visma, maakte de transfer van de Belg al op 9 december bekend. Maar een uur later meldde zijn voormalige ploeg, Bora-hansgrohe, dat er helemaal geen sprake van een transfer was en dat Uijtdebroeks nog minstens een jaar voor de ploeg zou rijden.

Donderdag werd Uijtdebroeks gepresenteerd op de ploegenpresentatie van Visma - Lease a bike, de Belg was vervuld met trots door zijn overstap.

"Ik ben heel blij dat ik hier mag staan. Ik wilde weg bij Bora omdat ik me daar niet goed voelde. Ik heb mijn contract opgezegd en heb daar goede redenen voor." Wat die precies zijn, wil de 20-jarige Belg niet zeggen. "Er gaan veel verhalen, maar ik kan gewoon niet op de details ingaan..."

Uijtdebroeks 'heel blij' met veelbesproken transfer: 'Goede redenen om weg te gaan bij Bora'

Ralph Denk, de teammanager van Bora-hansgrohe, bevestigt de transfer nu ook. "Het is een dag van gemengde gevoelens. Ik ben blij dat het stof eindelijk is neergedaald en de zaak nu gesloten is. Ik zou graag willen dat deze zaak een op zichzelf staand incident blijft voor de hele wielerfamilie. Laten we contracten en regels respecteren, laten we eerlijk tegen elkaar zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl