In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

17-jarige verdachte valt officier van justitie aan in rechtbank Haarlem

Een officier van justitie is vorige week mishandeld in de gang van de rechtbank in Haarlem door een 17-jarige verdachte. Het gebeurde vlak na de jeugdzitting van de jongen. De officier van justitie raakte gewond, schrijft NH.

De tiener stond terecht voor verboden wapenbezit en witwassen bij de zitting die plaatsvond achter gesloten deuren. Na afloop viel de jongen zijn aanklager aan in de gang. Bronnen zeggen tegen de regionale omroep dat de man werd neergeslagen en gewond raakte op meerdere plekken in zijn gezicht. Het Openbaar Ministerie heeft dit niet bevestigd. Wel kan het OM zeggen dat het inmiddels weer goed gaat met de officier.

Het parket Midden-Nederland heeft het incident in onderzoek, melden zij aan NH.

Toedracht onduidelijk

Omdat de zitting achter gesloten deuren plaatsvond, is het niet duidelijk of er in de zaal al iets was voorgevallen tussen de twee. Volgens een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland is er niets opvallends gebeurd. "De verdachte had niet geantwoord op vragen van de rechter, maar dat gebeurt vaker", zegt hij. Zo'n aanval daarentegen niet. "Dit zijn incidenten die zelden gebeuren. Het is heel erg vervelend."

De jongen zit op dit moment vast. De advocaat die de verdachte tijdens de jeugdzitting bijstond, wil geen commentaar geven. Voor deze mishandelingszaak heeft de jongen een andere advocaat in de arm genomen, ook die wil niet reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl