Verhulst mist het laatste duel voor de winterstop
NOS Voetbal

Blessurevloek AZ-keepers: vierde doelman die geblesseerd afhaakt

AZ-doelman Hobie Verhulst heeft een knieblessure opgelopen in het thuisduel zondag met PSV (0-4). Hij moet onder het mes en is zes tot acht weken uit de roulatie.

Het is de zoveelste geblesseerde keeper in de Alkmaarse selectie, er lijkt een blessurevloek te heersen op de AZ-keepers.

Verhulst is de vierde doelman van AZ die in de lappenmand belandt. Naast vaste doelman Mathew Ryan, die een jukbeenblessure heeft, zijn ook Jong AZ-keeper Sem Westerveld (knieblessure) en Daniël Deen, de reservekeeper van Jong AZ, niet fit.

Owusu-Oduro

Trainer Pascal Jansen moet daarom opnieuw terugvallen op Rome-Jayden Owusu-Oduro. De 19-jarige keeper stond donderdag in de Conference League al onder de lat tegen Legia Warschau, maar ook hij miste het duel met PSV vanwege een blessure. Owusu-Oduro lijkt echter op tijd fit te zijn voor het bekerduel van komende woensdag met HHC Hardenberg.

Op de bank zullen verder jeugdspelers Tristan Kuijsten (18) en Kiyani Zeggen (17) plaatsnemen. AZ overweegt verder om in de winterstop een extra keeper aan te trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl