De auto van Alfa Romeo van afgelopen seizoen
NOS Sport

Na vertrek Alfa Romeo uit Formule 1 gaat team weer Sauber heten

Stake F1 Team Kick Sauber. Zo luidt de officiële nieuwe teamnaam van het Formule 1-team dat dit jaar nog bekendstond als Alfa Romeo.

In de volksmond zal het team Sauber genoemd worden. Het Zwitserse merk keert daarmee na een afwezigheid van vijf jaar terug in de Formule 1.

Van 1993 tot 2005 en van 2010 tot 2017 was Sauber al als renstal actief in de koningsklasse van de autosport. In de tussenliggende periode (2006-2009) heette het team BMW. Vanaf 2018 ging het team verder als 'Alfa Romeo Sauber F1', een jaar later verdween Sauber uit de teamnaam.

Het contract met het Italiaanse automerk Alfa Romeo loopt aan het einde van dit jaar af en wordt niet verlengd, zo werd afgelopen zomer al bekend. Sauber heeft in het Australische streamingsplatform Kick een nieuwe sponsor en naamgever gevonden.

'Tarten van conventies'

De Fin Valtteri Bottas en de Chinees Zhou Guanyu blijven de coureurs van het team, dat in het persbericht over de nieuwe naam met geen woord rept over het vertrek van Alfa Romeo.

"Sauber heeft altijd gedraaid om innovatie, het doorbreken van patronen en het tarten van conventies", zegt Sauber-teammanager Alessandro Alunni Bravi wel in dat persbericht. "De samenwerking met Kick.com is de nieuwste en meest gedurfde blijk van die filosofie."

"Kick.com herdefinieert de manier waarop naar livestreaming wordt gekeken en ze zullen dezelfde ontwrichtende aanpak hanteren in de wereld van de Formule 1. Samen is het ons doel om de volgende stap te zetten in het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om dichter bij onze fans te komen."

16 WK-punten

Het team kan een nieuwe impuls goed gebruiken na het teleurstellend verlopen seizoen. Bottas en Zhou pakten samen slechts 16 WK-punten, waarmee Alfa Romeo in de WK-stand voor constructeurs alleen Haas onder zich hield.

Op 21 februari zal de auto van Sauber voor het eerst op een circuit te zien zijn. Dan beginnen in Bahrein de testdagen voor het nieuwe seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl