Archieffoto van het verwijderen van ijs op een KLM-toestel
NOS Nieuws

Ook vandaag nog problemen op Schiphol: 117 vluchten geannuleerd

Luchthaven Schiphol kampt nog altijd met problemen door mist en eerdere uitval. Ook vandaag moeten er daarom 117 vluchten worden geannuleerd. Gisteren vielen er al 350 vluchten uit.

Hoewel alle banen weer kunnen worden gebruikt, kampt het midden van het land nog steeds met mist. In de provincie Utrecht is daar code oranje voor van kracht.

Behalve de weeromstandigheden spelen roosterproblemen door de uitval van gisteren een rol. Personeel dat toen had moeten vliegen, mag nu nog niet worden ingezet. De wachttijd telt mee bij het bepalen van wanneer iemand weer mag werken.

IJsvrij maken

Gisteren vielen tientallen vluchten uit door de combinatie van mist met temperaturen onder nul. Doordat de mist aanvroor, moesten de toestellen ijsvrij worden gemaakt, wat vertraging opleverde. Er waren bovendien minder banen beschikbaar door de mist.

De annuleringen troffen vooral vluchten van en naar Europese bestemmingen. Onder de vluchten die vandaag vervallen, zijn er zo'n veertig van KLM. Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn er geen problemen met wachtrijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl