NOS Nieuws

Wekdienst 3/12: Topper Feyenoord-PSV • Veldrijden in Frankrijk

Goedemorgen! Vandaag is in Rotterdam de topper tussen Feyenoord en PSV en in Frankrijk komen de veldrijders in actie, met onder anderen de Nederlander Pim Ronhaar, die enorm in vorm is.

Maar eerst het weer: vanmorgen plaatselijk zon en droog. Vanmiddag in Zeeland sneeuwval en later ook op andere plekken in het land. Maximumtemperatuur iets boven nul, maar door de aantrekkende wind voelt het kouder aan. Ook vanavond nog op veel plaatsen sneeuwval met daarbij ook gladheid.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je verwachten?

  • Koploper PSV neemt het om 12.15 uur in Rotterdam op tegen nummer twee Feyenoord. Als het nog ongeslagen PSV wint, wordt het gat met nummer twee Feyenoord vergroot tot negen punten. De wedstrijd is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de app en op Langs de Lijn op NPO Radio 1.
  • De schaatsers sluiten de wereldbeker in het Noorse Stavanger af met de 1500 meter (mannen), 500 en 3000 meter (vrouwen). Ook staat de teamsprint bij zowel de mannen als de vrouwen op het programma. De wedstrijden zijn onder meer te volgen via een livestream op NOS.nl vanaf 14.13 uur.
  • In het Franse Flamanville komen de mannen en vrouwen in actie voor een wereldbekerwedstrijd. Bij de mannen is de Nederlander Pim Ronhaar in vorm. Hij won vorige week in Dublin zijn tweede wereldbekerwedstrijd. De wedstrijd is rechtstreeks te zien op NOS.nl of de NOS-app. Om 13.40 uur starten de vrouwen, om 15.10 uur de mannen.

Wat heb je gemist?

In het centrum van Parijs zijn gisteravond laat een dode gevallen en twee mensen gewond geraakt bij een aanval met een mes en een hamer. De aanvallen vonden rond 21.00 uur plaats, vlak bij de Eiffeltoren. Het dodelijke slachtoffer, een Duitser, werd van achteren neergestoken op de Bir Hakeim-brug. Volgens minister Darmanin van Binnenlandse Zaken werd de aanvaller kort na zijn daden overmeesterd door agenten.

De dader is een Franse man van 26 die te boek staat als een radicale islamist. De minister zegt dat de man op een surveillancelijst staat van de veiligheidsdiensten en psychiatrische stoornissen heeft. In 2016 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het voorbereiden van een terreuruitslag.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nederlanders die willen skiën op echte sneeuw, hoeven helemaal niet ver te rijden. Een uur ten zuiden van Maastricht in de provincie Luik is voor het eerst deze winter de piste geopend.

Een uur ten zuiden van Maastricht kan worden geskied : 'Kunnen we vast oefenen'

Fijne zondag!

Deel artikel: