NOS VoetbalAangepast

Kohler zegt niet of duel met PEC zijn laatste is, Mühren voelt zich in de steek gelaten

FC Volendam zit binnenkort zonder trainer nadat de gehele technische staf vrijdag in een verklaring liet weten op te gaan stappen. Toch zat Matthias Kohler op de bank bij Volendam-PEC Zwolle zaterdagavond. "Ik ben tot in mijn tenen gemotiveerd. En de groep ook", wond hij er geen doekjes om vlak voor de wedstrijd die met 5-0 werd verloren.

"In de verklaring stond niet dat we opgestapt zijn, maar dat we gaan opstappen. Daar stond niks in van vandaag of gisteren. Dat is een interpretatie."

Na de wedstrijd vertelde spits Robert Mühren dat hij verrast was door het besluit van zijn trainer. "Ik kan nu zeggen dat ze ons in de steek laten, dat is misschien ook wel zo."

Bekijk hieronder de reactie van FC Volendam-trainer Matthias Kohler.

Kohler stapt op bij Volendam, maar zegt nog niet wanneer: 'Laat mijn spelers niet in de steek'

"Ik heb de verantwoordelijkheid en ook een plicht. Ik laat mijn spelers zeker niet in de steek", vertelde Kohler. "En wij gaan het vanavond goed doen voor de groep en de club. Als ik heel eerlijk ben, ik doe dit vooral voor de spelers."

Technisch hart

Het technisch hart van FC Volendam, bestaande uit technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen, hoofd opleidingen Ruben Jongkind en Kohler, lieten vrijdag weten ermee te gaan stoppen.

De technische leiding van de club was sterk verwant aan het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Smit. Donderdagavond werd dat bestuur door de raad van commissarissen ontslagen.

Een conflict in de club waar wij tussen zitten. Het is een donkere week voor de club.

Robert Mühren

Volgens spits Robert Mühren waren het een paar turbulente dagen voor de selectie, die aardig met de kwestie in zijn maag zit. "Er is een hoop gebeurd deze week", vertelde een aangeslagen Mühren na de wedstrijd.

"Een conflict in de club waar wij tussen zitten. Het is een donkere week voor de club. De tweede helft was typisch deze week, denk ik."

Bekijk hieronder de reacties van Robert Mühren en Damon Mirani.

"Persoonlijke belangen en het eigen ego moeten even opzij", zei Kohler zaterdagavond voor de wedstrijd tegen PEC. Daarbij liet hij in het midden of het duel het laatste zal zijn waarbij het technisch hart aan de club verbonden is. "We hebben een verantwoordelijkheid en zijn plichtbewust om het goed over te dragen", aldus de Duitser.

Voor Mühren en zijn medespelers kwam het besluit van Kohler om op te stappen als een verrassing. "Ik kan nu zeggen dat ze ons in de steek laten, dat is misschien ook wel zo. Het is een beetje dubbel. Wij zitten zonder trainer."

'Voor ons een raadsel'

Toch werd er na een stemming onder de spelers besloten om voorlopig met Kohler verder te gaan, maar voor Mühren mag er snel duidelijkheid komen over de ontstane situatie.

"Zolang dit conflict doorgaat en er niks gebeurt, dan vrees ik dat de ommekeer niet heel snel gaat komen. Voor ons is het ook allemaal een raadsel. Als daar wat duidelijkheid over komt, dan kunnen wij misschien een streep zetten door deze periode en lichtjes vooruit kijken."

FC Volendam in grote crisis: 'Club die kapot gaat, dat is de enige conclusie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl