In het dorp zijn veel hulpdiensten aanwezig
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Meerdere aanhoudingen bij aangetroffen drugslab Overdinkel, agenten onwel

Op een boerderij in Overdinkel (Overijssel) is vanochtend een drugslab ontdekt. De politie meldt dat er meerdere mensen zijn aangehouden. Ook zijn enkele agenten onwel geworden.

De politie kwam het drugslab op het spoor na meerdere meldingen van stankoverlast in de omgeving. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de agenten tijdens het onderzoek naar het drugslab onwel geworden. "Er is toen ook opgeschaald, omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen", zegt de woordvoerder.

De onwel geworden agenten zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar hebben volgens de woordvoerder geen blijvende klachten.

Massale inzet hulpdiensten

Na de vondst werd de straat waar de boerderij zich bevindt afgezet en zijn verschillende eenheden en specialistische teams opgeroepen. Op het terrein zijn meerdere aanhoudingen verricht. In het belang van het onderzoek wil de politie op dit moment geen verdere details over de verdachten delen.

Volgens een verslaggever van RTV Oost waren er vandaag veel hulpdiensten aanwezig en liepen agenten en brandweerlieden rond in kogelwerende vesten. Naast ambulances en politieagenten waren er specialisten van de brandweer en het waterschap.

Ook heeft er enige tijd een politiehelikopter boven het gebied gevlogen. Volgens de politie gebeurde dat om "overzicht te houden en steun te bieden aan de hulpverleners op de grond".

Onderzoek nog gaande

Inmiddels zijn de meeste hulpdiensten vertrokken. De politie blijft wel aanwezig omdat het onderzoek naar het drugslab nog gaande is. Volgens de politiewoordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen welke drugs er in het lab werden geproduceerd. Ook is nog niet duidelijk wanneer het lab ontmanteld zal worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl