Francesco Camarda

AC Milan wint weer eens en laat jongste ooit in Serie A debuteren

AC Milan heeft in de Serie A na vier wedstrijden zonder overwinning weer een keer gewonnen. In San Siro was de nummer drie, met Tijjani Reijnders in de gelederen, met 1-0 te sterk voor Fiorentina, dat op gelijke hoogte had kunnen komen.

In de eerste helft stelde Milan, op een paar bevliegingen van Christian Pulisic na, nogal teleur. Toch kwam het in de toegevoegde tijd op 1-0: Fabiano Parisi veroorzaakte knullig een penalty en omdat Olivier Giroud wegens een schorsing ontbrak, nam Theo Hernández de honneurs waar. En met succes. Na de rust ontsnapte Milan aan de 1-1.

Theo Hernández

In de slotfase viel er nog een hoogtepunt te noteren, toen Francesco Camarda de Milanese gelederen kwam versterken. Met zijn vijftien jaar en 260 dagen is de spits, die in 89 duels bij de jeugd maar liefst 485 doelpunten heeft gemaakt, de jongste Serie A-debutant ooit. In 2021 was verdediger Wisdom Amey van Bologna twee weken ouder.

Succesvolle rentree Napoli-coach Mazzarri

Napoli won bij de rentree van coach Walter Mazzarri, die in 2013 al eens tweede werd met de Napolitanen. Bij Atalanta was de landskampioen, die onlangs Rudi Garcia ontsloeg, de beste in het subtopduel: 1-2.

Victor Osimhen en Eljif Elmas

Hans Hateboer begon als enige Nederlander op de Atalanta-bank, maar hij viel na een half uur al in. Direct na zijn entree kopte Amir Rrahmani de 0-1 binnen, maar die treffer ging wegens buitenspel toch niet door. Het kopdoelpunt van z'n ploeggenoot Chvitsja Kvaratschelia bracht Napoli kort voor rust alsnog op voorsprong.

Atalanta, met Teun Koopmeiners en Mitchel Bakker in de basis en zonder de geschorste Mart de Roon, kwam na rust op 1-1: Hateboer zette voor en Ademola Lookman kopte raak. Na een fout van doelman Marco Carnesecchi maakte Eljif Elmas de 1-2 op aangeven van de weer fitte Victor Osimhen.