Een foto van een groene mamba
NOS NieuwsAangepast

Zeer giftige slang ontsnapt in Tilburg, gemeente en politie slaan alarm

In Tilburg is gisteravond uit een woning een slang ontsnapt. Volgens de politie is het een groene mamba, een zeer giftige slangensoort. De politie en de gemeente Tilburg vragen mensen in de omgeving alert te zijn en niet in de buurt van het dier te komen.

De politie kreeg gisteravond rond 21.00 uur een melding van een bewoner van een huis in de Goudenregenstraat. Hij zei dat hij een slang kwijt was.

Buurtbewoners gaan ondanks de zoekactie wel de straat op:

Giftige slang ontsnapt in Tilburg: 'We hebben een kat thuis, die kan er wel tegenop'

Volgens de gemeente zijn deskundigen ingeschakeld om te bekijken hoe de slang zo snel mogelijk kan worden gevonden. Een speurhond, die is getraind om reptielen op te sporen, heeft de vermiste slang vanmiddag niet kunnen vinden. "Hij heeft goed zijn best gedaan, want hij is doodop", vertelt Walter Getreuer van ReptielenZoo Serpo. "De slang is waarschijnlijk ergens de hoogte in gegaan."

De vermiste slang is tussen de 1 meter 80 en 2 meter lang. Mensen die de slang zien moeten direct 112 bellen en niet proberen de slang te vangen.

De groene mamba is een tropische slangensoort die uit zichzelf niet de confrontatie opzoekt, meldt de gemeente. Het dier houdt van donkere en warme ruimtes en is vooral overdag actief.

"Experts geven aan dat de tropische slang vanwege het weer niet snel naar buiten zal gaan. Als dat toch gebeurt zal het dier erg passief zijn", zegt de gemeente. Toch kan de slang erg gevaarlijk zijn, waarschuwt de gemeente. "Een beet van de groene mamba is extreem giftig. Als iemand gebeten wordt door deze slang, is het belangrijk dat het slachtoffer direct medische hulp krijgt."

Het is niet bekend hoe de slang heeft kunnen ontsnappen. De eigenaar heeft zijn overige dieren elders ondergebracht. Hij laat aan Omroep Brabant weten dat de kans groot is dat de slang zich in zijn woning heeft verstopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl