Vreugde bij de speelsters van FC Utrecht
NOS Voetbal

Utrecht verspeelt punten tegen AZ, snelste doelpunt ooit in eredivisie voor Spaan

FC Utrecht, dat als een speer aan het voetbalseizoen begon, heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen AZ twee punten verspeeld. Utrecht stijgt desondanks met het punt naar de tweede plek, al hebben de nummers een en twee FC Twente en Ajax wel drie duels minder gespeeld.

Zondag staat om 12.15 uur de topper tussen landskampioen Ajax en Twente op het programma.

AZ blijft steken op de voorlaatste plaats.

Recordgoal Spaan

Floor Spaan scoorde al na elf seconden de openingstreffer voor AZ. Volgens statistiekenbureau Opta was deze goal de snelste treffer ooit in de eredivisie voor vrouwen. De bliksemsnelle 0-1 kwam voort uit de allereerste aanval direct na de aftrap.

In de eredivisie voor mannen staat het record met acht seconden op naam van Koos Waslander en Vito van Crooij.

Bekijk de goal hier:

AZ scoort snelste goal ooit in eredivisievrouwen

AZ bouwde voort op dit sterke begin en domineerde het spel. Utrecht-doelvrouw Jasmijn de Groot moest herhaaldelijk rap uit haar doel komen om dreigende kansen van de Alkmaarse ploeg te voorkomen.

Regen en doelpunten

De stortregen had invloed op het verloop van de eerste helft. Zo kreeg Utrecht-spits Eshly Bakker na een redding van keepster Femke Liefting een veelbelovende kans om vrij op doel te schieten. De bal gleed echter van haar voet op het glibberige gras.

In de tweede helft was het juist Utrecht dat uit de startblokken vloog en al snel was daar de gelijkmaker: een mooie aanval leidde tot een voorzet en de kans werd met de knie afgemaakt door Bakker. De topscoorder tekende voor haar zevende treffer van het seizoen.

Even later nam Utrecht zelfs de leiding. Lotje de Keijzer liep zichzelf vrij en gaf strak voor op Femke Prins, die het met een tikje af kon maken: 2-1.

AZ leek snel te antwoorden via oud-international Desiree van Lunteren. De Groot kon de voorsprong verdedigen met een knappe redding.

Tweede goal Spaan

De wedstrijd kwam los met kansen over en weer en het was AZ dat zich terug in het duel vocht. Spaan kon haar tweede van de middag maken toen De Groot op het verkeerde been stond bij haar schot.

Allebei de ploegen voelden dat er meer te behalen viel en het regende kansen tot het einde. Toch bleef het 2-2.

Stand eredivisie vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl