NOS Voetbal

Uitvaart Sir Bobby Charlton met vele fans langs de route begrafenisstoet

Vele prominenten uit de voetbalwereld bij uitvaart Sir Bobby Charlton

Iets meer dan drie weken na zijn overlijden is vandaag in Manchester definitief afscheid genomen van Sir Bobby Charlton, een van de grootste voetballers die het Engelse voetbal heeft gekend.

De oud-aanvaller, die 86 jaar is geworden, veroverde in 1966 met Engeland de wereldtitel en won in 1968 met Manchester United de Europacup I, de voorloper van de Champions League.

De begrafenisstoet voerde onder grote belangstelling langs de route naar Old Trafford. Bij het beeld van de 'Holy Trinity', gevormd door de voormalige United-vedettes George Best, Denis Law en Charlton, hield de wagen met de kist even halt.

De begrafenisstoet passeert Old Trafford

Bij het het stadion van zijn oude club, waarvoor Charlton 758 wedstrijden speelde en 249 doelpunten maakte, bewezen de vele fans hun held de laatste eer. De stoet reed vervolgens naar de kathedraal van Manchester, waar zo'n duizend gasten de privédienst bijwoonden.

Onder de aanwezigen bevonden zich vele prominenten, onder wie oud-doelman Alex Stepney. Met hem onder de lat en Charlton in de voorhoede won Manchester United in 1968 de Europacup 1. Ook FA-voorzitter prins William, voormalig United-manager Sir Alex Ferguson en bondscoach Gareth Southgate behoorden tot de genodigden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl