NOS SportAangepast

Van Gerwen naar volgende ronde Grand Slam of Darts, Kleerkamer verliest opnieuw

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Grand Slam of Darts. Bij het toernooi in Wolverhampton boekte de Nederlander in een spannende groepswedstrijd een 5-4 zege op de Engelsman Rob Cross. Het is de tweede zege van Van Gerwen dit toernooi.

Martijn Kleermaker ging op zondagavond juist voor de tweede keer onderuit. Hij verloor met 5-2 van Fallon Sherrock. De Britse dartster verloor gisteren nog van Van Gerwen (5-1). Van Gerwen en Kleermaker nemen het op maandag in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar op.

Van Duijvenbode en Noppert

Dirk van Duijvenbode herpakte zich in tegenstelling tot Kleermaker wel na een nederlaag. Hij versloeg Steve Lennon in een weinig hoogstaande wedstrijd met 5-2 en blijft hierdoor in de race voor de volgende ronde.

In het middagprogramma liet Danny Noppert zien hard op weg te zijn om om als groepswinnaar door te gaan naar de volgende ronde. De 32-jarige Fries won met 5-3 van Andrew Gilding. De Nederlandse nummer zeven van de wereld had daarvoor twee matchdarts nodig.

Het was zijn tweede zege, waardoor hij na twee partijen fier aan de leiding gaat in groep F.

Voor Gian van Veen en Berry van Peer verloopt het toernooi minder succesvol. Beide darters staan na twee wedstijden nog op nul zeges: Van Veen ging in zijn tweede partij met 5-2 onderuit tegen Nathan Rafferty, Van Peer verloor met 5-4 van Chris Dobey.

Van Veen rest nog een groepsduel met Gerwyn Price, maar is eigenlijk al kansloos om de volgende ronde te halen. Ook voor Van Peer, die tegen Josh Rock gaat spelen, is de kans op de volgende ronde klein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl