Vrouwen Feyenoord niet langer hekkensluiter na winst op AZ

Feyenoord heeft voor de tweede keer op rij gewonnen in de eredivisie voor vrouwen. In een kelderkraker versloegen de Rotterdammers AZ met 2-1.

Dat betekent dat Feyenoord eindelijk van de laatste plek af is ten koste van de Alkmaarse formatie. Feyenoord klimt dankzij de overwinning naar de achtste plaats. Behalve AZ worden ook sc Heerenveen, Telstar en Excelsior gepasseerd.

Feyenoord begon zwak aan het seizoen met slechts één overwinning uit zeven duels. Vorige week werd de vloek doorbroken met een 2-0 overwinning op Telstar.

Stand Vrouwen eredivisie

Tegen AZ kwam Feyenoord op een mistig Varkenoord in de zeventiende minuut op voorsprong na een blunder van AZ-keeper Femke Liefting. Zij liet een eenvoudige terugspeelbal te ver van zich af stuiteren, waar Jada Conijnenberg dankbaar gebruik van maakte. Het was haar derde goal dit seizoen.

AZ kreeg genoeg mogelijkheden om voor rust gelijk te maken. De beste kansen waren voor Desiree van Lunteren en Cami Mol. Voormalig Oranje-international Van Lunteren had een gevaarlijke vrije trap die om de muur heen krulde, maar doelvrouw Jacinta Weimar stond goed op haar post.

Jada Conijnenberg speelt AZ-keeper Femke Liefting eenvoudig uit en scoort de 1-0

Tien minuten na rust vergrootte de formatie van Jessica Torny de voorsprong dankzij een doelpunt van Esmee de Graaf, die goed oplette in de chaos voor de goal.

Conijnenberg moest halverwege de tweede helft het veld met kramp verlaten. De centrale verdediger werd door Torny dit seizoen in de spits gezet, waardoor ze flink veel extra meters moet maken.

Feyenoord valt terug

In de 78ste minuut profiteerde AZ van een terugvallend Feyenoord. Na prachtig combinatiespel vanaf de eigen helft kon Veerle van der Most zo doorlopen op Weimar: 2-1. AZ ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar zo ver kwam het niet.