Het bruggetje aan de Bizetstraat
NOS Nieuws

Hoogzwangere vrouw ernstig gewond bij beroving Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel is een hoogzwangere vrouw gisteravond ernstig gewond geraakt bij een beroving. Een overvaller sloeg haar op haar hoofd, waardoor de vrouw op haar buik en gezicht viel. Hierbij liep ze breuken op in haar gezicht. Haar ongeboren baby lijkt ongedeerd te zijn. De politie is op zoek naar de dader of daders.

De 33-jarige vrouw was onderweg naar huis na het sporten. Rond 20.15 uur stapte ze uit de metro op station Capelsebrug. Even verderop, net voorbij een bruggetje bij de Bizetstraat, werd ze van achter aangevallen en op haar hoofd geslagen.

Telefoon gestolen

Ze hoorde iemand zeggen dat ze geld moest geven. Daarna is haar telefoon meegenomen en rende een overvaller weg. Het slachtoffer liep met bebloed gezicht gedesoriënteerd de wijk in, zegt de politie. Daar vingen mensen haar op en ze belden de hulpdiensten.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht om de gezondheid van de ongeboren baby te controleren. Toen is ook vastgesteld dat ze breuken in haar gezicht had, waarvoor ze moest worden geopereerd.

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Een signalement van de overvaller of overvallers ontbreekt, maar iemand zou het slachtoffer kunnen hebben gezien toen ze onderweg naar huis was. Mogelijk is ze gevolgd. De overvallen vrouw is lichtgetint, 1,65 meter lang en heeft bruin haar tot op haar schouders. Ze droeg sportkleding, een zwarte jas en was duidelijk zwanger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl