PEC scoort aan het eind van elke helft en verslaat Fortuna Sittard

PEC Zwolle heeft de pijnlijke uitschakeling in de KNVB-beker (1-0 bij amateurclub AFC) van zich afgespeeld met een zege op Fortuna Sittard. De Zwollenaren hadden in een matig duel aan twee doelpunten genoeg om Fortuna met lege handen terug naar Sittard te sturen.

De Zwollenaren scoorden vlak voor rust en in de slotfase van de tweede helft: 2-0.

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Doelman Jasper Schendelaar hoefde slechts tweemaal in te grijpen om Fortuna wederom van scoren te houden. De ploeg van trainer Danny Buijs kwam in de laatste vijf eredivisieduels niet verder dan een doelpunt zonder veel waarde in de blessuretijd tegen PSV (3-1).

Al na enkele minuten was het team van Buijs dichtbij een flinke opsteker. Spits Kaj Sierhuis kreeg de bal mee van Marko Lazetic en met een mooie krul de paal raakte. PEC had daarna de overhand, maar zag Fortuna-keeper Ivor Pandur kordaat ingrijpen bij en schot van Younes Namli en een kopbal van Tolis Vellios.

Kramp bij basisrentree PEC-voetballer Thomas: 'Maar drie punten voelen goed'

Op het wreefschot van Davy van den Berg na een verrukkelijk wippertje van Zico Buurmeester was Pandur kansloos. Fortuna drong na de rust wel aan zonder echt kansen af te dwingen. PEC kreeg die wel en een ervan werd in de slotfase benut: invaller Ferdy Druijf gaf een perfecte voorzet op die andere invaller, Odysseus Velanas, die simpel binnenkopte.