NOS Nieuws

Wekdienst 5/11: Verkiezingsdebat RTL met Yesilgöz, Timmermans en Omtzigt • Slotdag EK judo

Goedemorgen! Dilan Yesilgöz van de VVD, Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA en Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract gaan vanavond met elkaar in debat bij RTL. En het is de laatste dag van het EK judo.

Eerst het weer: veel bewolking en geregeld buien, lokaal met kans op onweer. Tussendoor kan de zon even doorbreken en wordt het ongeveer 12 graden. De naar west draaiende wind neemt geleidelijk toe en kan vanmiddag in het noordwestelijk kustgebied enige tijd hard of stormachtig worden.

Ga je de weg op? Hier vind je de verkeersinformatie en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De lijsttrekkers van de partijen die het hoogst in de peilingen staan, doen vanavond mee aan het verkiezingsdebat van RTL. Dilan Yesilgöz van de VVD, Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA en Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract gaan discussiëren over onder meer migratie, klimaat en bestaanszekerheid. Eerder op de dag debatteren de nummers 2 van zeven partijen in WNL op Zondag.
  • Op de derde en laatste dag van de EK judo in het Franse Montpellier komen acht Nederlandse judoka's in actie. Op de mat staan onder anderen Noël van 't End (-90 kg), Roy Meyer, Jelle Snippe (beide +100 kg) en Guusje Steenhuis (-78 kg).
  • Max Verstappen gaat bij de Grand Prix van Brazilië voor zijn zeventiende zege van het seizoen. De drievoudig wereldkampioen begint om 18.00 uur Nederlandse tijd met zijn collega-coureurs aan de race in São Paulo.
  • Bij het EK veldrijden in het Franse Pontchâteau is er een vol programma door het verplaatsen van de wedstrijden van zaterdag naar zondag. Zowel de vrouwen als de mannen komen in actie. Namens Nederland verschijnen onder anderen Fem van Empel en Lars van der Haar aan de start.
  • Ajax neemt het in de elfde speelronde van de Eredivisie thuis op tegen Heerenveen. De aftrap is om 16.45 uur. Andere wedstrijden die op het programma staan: FC Utrecht-FC Twente (12.15 uur), NEC-FC Volendam (14.30 uur), PEC Zwolle-Fortuna (14.30 uur), Sparta Rotterdam-Almere City (16.45 uur).

Wat heb je gemist?

De luchthaven van Hamburg is sinds gisteravond dicht vanwege een gijzelingsactie. Een gewapende man brak rond 20.00 uur met zijn auto door een afgesloten hek en parkeerde zijn auto daarna op het platform van de luchthaven waar de vliegtuigen staan.

De man zit met een kind in de auto, volgens de politie is dat zijn dochter van 4 jaar oud. Het zou gaan om een man van 35 van Turkse afkomst die een vlucht naar Turkije eist voor hem en zijn dochter. Hij heeft zijn auto geparkeerd bij een vliegtuig van Turkish Airlines.

De aanleiding voor de gijzeling is volgens de politie een ruzie over de voogdij. Volgens persbureau DPA had de moeder van het kind de politie eerder geïnformeerd over een mogelijke ontvoering van het kind.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De provincie Limburg heeft gisteravond het Regio Songfestival gewonnen. De Limburgse Emmy won het liedjesfestival met haar nummer 't Letste Rundje. Brabant werd tweede, Overijssel derde.

Het Regio Songfestival werd georganiseerd door de dertien regionale omroepen in Nederland, het was de eerste keer dat dit evenement plaatsvond. Volgend jaar vindt het Regiosongfestival in Limburg plaats.

Beelden van de uitreiking en het winnende nummer:

Vlaggetjes, puntentelling en een Limburgse winnaar bij eerste Regio Songfestival

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl