NOS Voetbal

Blubber, ballenjongens, blunders en bekers: Go Ahead klopt Vitesse in kolderiek duel

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Vitesse

Ballen die bleven steken in de blubber. Ballenjongens die bijzonder bij de pinken waren. Onbedaarlijke blunders van de keeper. En tussendoor ook nog wat bekertjes die op het veld belandden.

Het eredivisieduel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse was qua voetbal niet verheffend, maar qua amusementswaarde zeker de moeite waard. Alleen de uitkomst was niet zo verrassend.

Go Ahead Eagles boekte zijn vijfde zege in zes thuisduels (5-1) en blijft zo stevig op de vijfde plaats. Vitesse moet vrezen dat het na dit weekend hekkensluiter is in de eredivisie.

Frustratie bij Vitesse-coach Cocu

Bij Vitesse-trainer Phillip Cocu kwam na afloop het stoom uit de oren. "Als je de eerste drie goals ziet die wij tegen krijgen, daar kun je niet tegenop voetballen. Daarna vind ik dat we het opgeven en daar ben ik nog het meest gefrustreerd over."

Frustratie viert hoogtij bij Vitesse-coach Cocu: 'Hier kun je niet tegenop voetballen'

"Het zal een stevige en lange strijd worden om erin te blijven", besefte Cocu. "Normaal zeg ik altijd iets na de wedstrijd, maar nu niet. Ik moet dit ook verwerken en een plek geven. Maar op dit moment viert de frustratie hoogtij."

Geklungel in de blubber

De Arnhemmers begonnen nog veelbelovend met een aardig schot van spits Saïd Hamulic, maar de eerste echte kans was voor Go Ahead. Victor Edvardsen profiteerde van een misser van Nicolas Isimat-Mirin en kon alleen op doelman Eloy Room af, maar faalde jammerlijk in de afronding.

Met een schot van Philippe Rommens - vorig jaar goed voor beide treffers van de thuisploeg in de 2-2 tegen Vitesse - even later was niets mis, maar dit keer dook Room de bal katachtig uit de hoek.

Aan de andere kant had Vitesse moeite een vuist te maken op het drassige veld. Million Manhoef kreeg zelfs de lachers op zijn hand toen hij in de blubber rond de cornervlag de bal compleet verkeerd raakte.

Kolderieke corner: Manhoef (Vitesse) gaat strijd aan met blubber in Deventer

Bij een tweede poging koos Manhoef eieren voor zijn geld, maar ook die variant viel jammerlijk in het water.

Het geklungel bij de cornervlag was tekenend voor het Arnhemse spel in de eerste helft. Niet dat Go Ahead Eagles de sterren van de hemel speelde, maar de thuisploeg kreeg wel de beste kansen.

Na een minuut of twintig werd de defensie van Vitesse simpel te kijk gezet bij een steekpass van Willumsson, waarop de lage voorzet van Kuipers simpel werd binnengetikt door Oliver Edvardsen.

Het zou de 1.500ste eredivisietreffer van Go Ahead zijn geweest, ware het niet dat Edvardsen een fractie buitenspel stond. En dus ging de 1-0 op last van de VAR niet door.

Ondanks die tegenvaller werd Go Ahead steeds sterker, drukte Vitesse met de rug tegen de muur en combineerde er bij vlagen vrolijk op los. Toch leken beide ploegen met 0-0 te gaan rusten.

Slimmigheidje

In de laatste seconden van de toegevoegde tijd zorgde een slimmigheidje van een Deventer ballenjongen echter alsnog voor de voorsprong van Go Ahead. Terwijl Rommens rond de middenlijn met bal in de hand klaarstond om in te gooien, gaf een ballenjongen een andere bal aan Kuipers.

De aanvoerder van Go Ahead gooide vliegensvlug in, vond Willum Thor Willumsson die vanuit de draai de bal onbedaarlijk hard in Vitesse-doel ramde.

Kijk hieronder naar het verhaal van de ballenjongen in Studio Voetbal:

  • Pro Shots
    Willum Thor Willumsson ramt de bal op slag van rust onbedaarlijk hard in het doel van Vitesse, met dank aan een alerte ballenjongen.
  • NOS
    De gewiekste ballenjongen in kwestie viert het feestje op subtiele wijze met een collega.

Met de voorsprong liet Go Ahead de bal na rust aan Vitesse, dat met de ingevallen Mathijs Tielemans meteen meer aan voetballen toe kwam. Toch kwam de thuisploeg heel goedkoop aan de 2-0.

Room in de fout

Doelman Room wilde een terugspeelbal van Isimat-Mirin doorspelen, maar speelde de bal pardoes in de voeten van Oliver Edvardsen die de bal simpel in het lege doel schoof.

De schuldbewuste Room kon wel in de blubber zakken, maar moest in plaats daarvan zijn ploeggenoten onder ogen komen in de kleedkamer omdat er verschillende vreugdebekertjes op het veld werden gegooid.

  • Pro Shots
    Eloy Room kan wel door de grond zakken na zijn blunder bij de 2-0 van Go Ahead Eagles.
  • Pro Shots
    Na de 2-0 probeert een oplettende ballenjongen snel de op het veld geworpen bekertje weg te halen, maar arbiter Erwin Blank heeft het door.

En daarmee was de nachtmerrie voor Room nog niet voorbij, want nog geen minuut na de onderbreking redde hij op een lastige voorzet, maar duwde de rebound tegen de schenen van Victor Edvardsen. Zonder dat hij er zelf erg in had, bracht de Zweedse Edvardsen zo de stand op 3-0.

De wedstrijd was daarna gespeeld, ook al zorgde Marco van Ginkel een kwartier voor tijd met een schuiver nog wel voor 3-1. Voor Van Ginkel was het al zijn vierde deze competitie, waarmee hij topscorer is van de Arnhemmers.

Als er al wat hoop was in Arnhemse harten, werd die al snel weer de grond in geboord. Op aangeven van de ingevallen Nijmegenaar Sylla Sow en Edvardsen kwam de bal voor de voeten van Willumsson, die zijn tweede van de avond aantekende: 4-1.

Daarna liet Room nog zien dat hij toch echt een goede keeper is, met een knappe redding op de inzet van Kuipers. Toch werd het nog 5-1 via verdediger Joris Kramer, die na een indrukwekkende dribbel van Bobby Adekanye de bal opeens voor zijn voeten kreeg en afdrukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl