De touringcar na de botsing met de peilwagen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Touringcar botst op pijlwagen A27, wegwerkers ongedeerd

Een touringcar met ongeveer veertig passagiers is vanochtend vroeg op de A27 bij Sleeuwijk op een pijlwagen van Rijkswaterstaat gebotst. Niemand raakte gewond, maar de schade was groot.

Het ongeluk gebeurde om 04.30 uur vanochtend. De touringcar was in opdracht van het Franse vervoersbedrijf BlaBlaCar onderweg van Parijs naar Amsterdam, toen de chauffeur bij wegwerkzaamheden aan de Merwedebrug op de pijlwagen botste.

"Een stuk of tien wegwerkers die op de snelweg aan het werk waren, hielden net even pauze toen het ongeluk gebeurde", aldus een getuige bij Omroep Brabant. "Zij stonden dus niet op de snelweg. Ze hebben heel veel geluk gehad."

Opgevangen in schaftkeet

Ook in de touringcar bleef iedereen ongedeerd. De passagiers werden na het ongeluk opgevangen in de schaftkeet van de wegwerkers en zijn daarna met vervangend vervoer naar hun bestemming gebracht.

Over de oorzaak van het ongeluk bestaat nog geen duidelijkheid. "Er is in ieder geval geen indicatie voor drank- of drugsgebruik door de chauffeur", aldus een politiewoordvoerder. "Hij is hierop getest." De chauffeur is gehoord door de politie, maar over zijn verklaring is niets bekendgemaakt.

Snelweg uren afgesloten

Rijkswaterstaat had uren nodig om de chaos bij Sleeuwijk op te ruimen en sloot de snelweg af. Het verkeer moest omrijden. Rond 11.00 uur is de A27 tussen Sleeuwijk en Gorinchem weer opengesteld.

Advertentie via Ster.nl