De cocaïne zat in een partij bananen verstopt
NOS Nieuws

Opnieuw grote drugsvangst in haven Antwerpen

De douane in België heeft in de haven van Antwerpen een grote partij cocaïne onderschept. Een schip uit Ecuador had 7500 kilo aan boord. De drugs zaten verstopt tussen een lading bananen. De politie is een onderzoek gestart.

VRT zegt dat niet ver van de kade waar het schip aanmeerde negen verdachten zijn opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Ze hadden zich verstopt in een container. Het is niet bekend of ze iets met de cocaïne op het schip te maken hebben.

De haven van Antwerpen is net als Rotterdam een belangrijke schakel in de import van drugs uit Zuid-Amerika. Vaak zijn daar ook Nederlanders bij betrokken en is Ecuador het land van vertrek.

De in Antwerpen aangetroffen balen met cocaïne

Vandaag hield de politie in Nederland zes verdachten aan van drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek naar die groep begon vorig jaar met de vondst van 7900 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. Ook die zaten in een container met bananen uit Ecuador.

Vorige maand werd in de Antwerpse haven een partij van 10.000 kilo cocaïne onderschept. Nog diezelfde dag werd een busje met zeven gewapende Nederlanders aangehouden. Vermoed werd dat die van plan zijn geweest om de partij uit de opslagplaats van de douane te stelen, schreef de VRT.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl