Foto ter illustratie
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Drie tieners aangehouden voor explosie in Groningse binnenstad

De politie heeft drie jonge vrouwen aangehouden voor een explosie in de Groningse binnenstad. Daar ging op 12 september om 23.40 uur een explosief af voor een pand in de Herestraat.

De drie verdachten komen uit Tilburg en zijn gisteren aangehouden, meldt de politie. Twee van hen zijn 19 jaar, een is 18. Ook een 17-jarige jongen uit Tilburg is verdachte in de zaak. Hij werd eind vorige maand al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie in de Langestraat in Winschoten in september. Bij beide ontploffingen raakte niemand gewond, schrijft RTV Noord.

Reeks incidenten

In en rond Groningen was het deze zomer onrustig. Zo was in juli ook al een explosie in de Herestraat. In Winschoten vond ook een steekpartij op een terras plaats en werd er geschoten. In het nabijgelegen dorp Oude Pekela werd ook geschoten.

Door het geweld werd deze zomer een tweedaags feest in Winschoten afgelast. De burgemeester maakte zich zorgen over de openbare orde en veiligheid.

De politie onderzoekt of de verschillende incidenten met elkaar te maken hebben: "Een van die scenario's is dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van een of meer onderlinge conflicten in het criminele circuit", aldus de politie.

Advertentie via Ster.nl