In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Gereanimeerde man tijdens PSV-Ajax had epileptische aanval: 'Clubartsen, bedankt'

PSV-Ajax tijdelijk stilgelegd door medische noodsituatie op tribune

De man die afgelopen zondag op de tribune werd gereanimeerd tijdens PSV-Ajax (5-2), maakt het goed. Dat zegt de 45-jarige uit Bladel tegen Omroep Brabant.

Na ongeveer dertig minuten voetballen werd de wedstrijd enkele minuten stilgelegd vanwege de reanimatie op de tribune. De man die behandeld werd, had een epileptische aanval gekregen.

Clubartsen van zowel PSV als Ajax verleenden medische hulp. "Het is erg fijn en bijzonder. Zeker dat medici van zo'n tegenstander mij meteen helpen. Dus bij dezen erg bedankt", zegt Jason Sol tegen de omroep.

Balen van de timing

Vervolgens werd Sol onder luid applaus van het publiek naar een ambulance gedragen. "Je wordt daar de tribune afgedragen en de wedstrijd wordt stilgelegd. Daar sta ik achteraf wel van te kijken. We zitten met 38.000 mensen in zo'n stadion, dus er kan altijd iets gebeuren. Ik weet niet wat ik ervan vind dat dat met zoveel aandacht gaat."

Sol is vanmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en maakt het naar eigen zeggen goed. Als voetballiefhebber baalt hij vooral van de timing.

Voor PSV kwam het mooiste namelijk pas na rust. De Eindhovenaren knokten zich de wedstrijd en wonnen met 5-2 van de grote rivaal. "Toen ik de epileptische aanval kreeg stond het nog 1-1. Dat is wel balen, ik heb een heel spannende wedstrijd gemist."

Deel artikel: