Vitesse heeft veel kansen nodig om thuis punt te redden tegen PEC

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PEC Zwolle

Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen, maar Vitesse heeft in het eigen Gelredome niet kunnen winnen van PEC Zwolle: 1-1. Million Manhoef redde twee minuten voor tijd een punt voor de Arnhemmers, nadat PEC Zwolle via Younes Namli al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen.

Nog niet eerder dit seizoen creëerde Vitesse zo veel kansen en schoot het zo vaak op doel als dit thuisduel met de Zwollenaren. Van de 28 doelpogingen gingen er 12 tussen de palen en viel er uiteindelijk slechts eentje binnen. Een droge knal van Manhoef door de benen van PEC-doelman Jasper Schendelaar.

Vitesse scoort moeilijk, merkt Manhoef: 'Misschien vaker partijtjes in zestien doen'

In de vier minuten durende extra tijd begon heel Vitesse nog te hopen op een totale ommekeer, via een van de vele corners (17 in totaal), maar de aanvalslust werd niet beloond met drie punten.

Vitesse schiet er weinig mee op: ze blijven op de veertiende plaats staan en kunnen dit weekend als het tegen zit worden gepasseerd door FC Utrecht en sc Heerenveen. Nummer negen PEC Zwolle moet door het gelijkspel vrezen dat NEC over hen heen gaat.

• NOS
    De stand in de eredivisie op 27 oktober
  • NOS
    Het programma van speelronde 10 in de eredivisie

Vitesse kan slechts enkele punten boven de degradatiestreep (zes nederlagen) ieder punt goed gebruiken. Alleen tegen FC Volendam, NEC en Excelsior sprokkelde het puntjes, maar tegen FC Twente, AZ, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam , PSV en vorige week Feyenoord ging het mis.

Vorm

Bij PEC hadden ze maar wat graag de vorige week na rust tegen Excelsior ingegeven vorm, wat leidde tot de eerste zege sinds 2 september, vastgehouden.

Tegen Vitesse was van die vorm weinig te zien. Al kwamen de Arnhemmers wel al na ruim twintig minuten op voorsprong door een geplaatst schot van afstand van Namli. Vitesse-keeper Elroy Room stond aan de grond genageld.

Namli krijgt felicitaties na de 0-1
    Manhoef schiet de late 1-1 binnen

Vitesse liet zich er niet door ontmoedigen en bleef aanvallen. Maar waar Zwolle aan een halve kans genoeg had voor een goal, vloog er voor Vitesse bij de dertien doelpogingen voor rust geen enkele in. Ook na rust was het Vitesse dat voetbalde en alles deed voor een treffer, terwijl Zwolle inzette op countervoetbal.

Twintig minuten voor tijd werd de Gelredome toch een beetje nerveus, helemaal toen Zwolle-middenvelder Ryan Thomas wat onbeholpen ook nog eens een bal van de lijn redde. Een knappe dribbel van Manhoef op de rechterflank en een poeier op goed geluk leverde Vitesse alsnog een verdiend punt op.