In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

OM eist 1,5 jaar rijontzegging tegen youtuber die crashte met 300 km/uur

Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf geëist van 150 uur en anderhalf jaar rijontzegging, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen youtuber en auto-ondernemer Rick van Stippent. Hij crashte vorig jaar met zijn Lamborghini tegen een vangrail op de A28 in Rouveen.

De ondernemer uit het Brabantse dorp Heesbeen was in maart vorig jaar onderweg naar een autoshow op het circuit in Assen, toen hij in een slip terechtkwam en de macht over het stuur verloor. In totaal had het voertuig 370 meter nodig om tot stilstand te komen tegen een vangrail.

Zes rijstroken lagen bezaaid met brokstukken en delen van de remschijven lagen 200 meter van het wrak. De Lamborghini Aventador, die ongeveer een half miljoen euro kost, was total loss. Dankzij de sterke constructie hebben de 31-jarige Van Stippent en zijn bijrijder het overleefd. Ze hielden er amper een schram aan over.

'Bespottelijk hard'

De snelheid die Van Stippent zou hebben gereden, was vandaag een belangrijk discussiepunt in de rechtbank. De bestuurder vermoedde dat hij rond de 200 kilometer per uur reed. Maar uit onderzoek van het OM, waarvoor remsporen en technische gegevens uit de auto zijn gebruikt, blijkt dat er snelheden van ten minste 314 zijn behaald.

De officier van justitie kwam volgens Omroep Brabant woorden tekort om uit te drukken hoe asociaal hij het rijgedrag vond. "Dit is bespottelijk hard."

De officier verwacht dat de verdachte niet snel meer zo roekeloos zal rijden. "Ik denk absoluut dat meneer zijn lesje heeft geleerd. Mede door het inzicht dat hij heel veel geluk heeft gehad met de afloop, de negatieve publiciteit, het klantenverlies en de schadepost van een half miljoen", citeert RTV Oost.

'Eis te hoog'

Van Stippents advocaat vindt de strafeis veel te hoog. Volgens hem is een veel lagere werkstraf en drie maanden intrekken van het rijbewijs meer volgens de richtlijnen.

De rechter doet op 6 november uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl