NOS SportAangepast

Wel succes Velzeboer op 500 meter: goud bij start wereldbekerseizoen

Velzeboer pakt wereldbekergoud op de 500 meter, Poutsma tweede

Shorttrackster Xandra Velzeboer heeft bij de start van het wereldbekerseizoen in Montreal een gouden medaille veroverd op de 500 meter. Selma Poutsma werd tweede, het brons ging naar Martina Valcepina.

Op de aflossing moest olympisch en wereldkampioen Nederland genoegen nemen met de bronzen medaille. Poutsma, Yara van Kerkhof en Xandra en Michelle Velzeboer bogen in de finale voor Canada en de Verenigde Staten. Zuid-Korea werd na een val vierde.

Nederlandse shorttracksters derde op aflossing, Canada pakt goud in eigen huis

Velzeboer herpakte zich met haar individuele gouden medaille na een moeizame zaterdag. Ze was in de finale van de 1.000 meter gevallen. Ook Poutsma was zaterdag op die afstand niet al te gelukkig, zij strandde toen in de kwartfinales.

Michelle Velzeboer, het zusje van Xandra, ging zondag op de 500 meter zowel in de halve finale als de B-finale onderuit en kreeg in de strijd om de plaatsen zes tot en met negen ook nog een penalty.

Geen Schulting

Meervoudig olympisch kampioene Suzanne Schulting heeft een rustperiode ingelast en begint pas later aan haar seizoen. Ze richt zich op de WK in maart in Rotterdam. Volgend weekeinde is er nog een wereldbekerwedstrijd in Montreal.

Op de 1.000 meter van vandaag pakte de Zuid-Koreaanse Gilli Kim het goud na een spectaculair einde van de wedstrijd:

Gilli Kim verslaat Desmet na spectaculair slot en pakt goud op 1000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl