Heracles flikt comebackkunstje weer in derby tegen FC Twente

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - FC Twente

De supporters van Heracles Almelo en FC Twente moesten het een jaar zonder de Twentse derby doen, maar de fans van beide ploegen werden bij de terugkeer van de derby meteen getrakteerd op vier doelpunten (2-2). En daar zullen ze vooral bij Heracles heel tevreden over zijn.

Voor FC Twente-aanvaller Daan Rots was de derby van vandaag een bijzondere. De 22-jarige buitenspeler is al van kinds af aan fan van FC Twente en sliep vroeger zelfs onder een FC Twente-dekbed.

Het kon voor hem dan ook niet mooier worden dan zondagmiddag, toen hij na iets meer dan tien minuten al de 0-1 op het scorebord mocht zetten.

Daan Rots viert zijn treffer tegen Heracles Almelo

Een klein beetje geluk had Rots daar wel bij, want Heracles-debutant Jannes Wieckhoff wierp een inworp zomaar in de voeten van Twente-aanvaller Manfred Ugalde. De spits wist Rots te vinden, die vervolgens kon juichen. Het feestvieren deed hij samen met Michel Vlap, die door een enkelblessure niet mee kon doen en daardoor plaatsnam in het uitvak.

Vlap in uitvak

Twente was heer en meester in Almelo in de eerste helft en na een half uur spelen drukte de uitploeg die overmacht ook uit in de score. Een voorzet van Alfons Sampsted kwam voor de voeten van Sem Steijn, die alle tijd had om de bal aan te nemen en de 0-2 op het bord te zetten.

Comebackclub Heracles

Maar een Heracles op achterstand uitvlakken kan niet, dat wisten ze bij FC Twente ook. De ploeg van John Lammers won dit seizoen al drie wedstrijden nadat het op achterstand was gekomen (NEC, Excelsior en PEC) en pakte bij AZ ook een punt na een achterstand. Met die wetenschap kan Heracles wel een comebackclub genoemd worden.

Met die gedachten maakte Heracles er ook een veel betere tweede helft van. Het duel werd steeds meer een wedstrijd en kreeg ook weer de spanning terug toen Justin Hoogma een bal het strafschopgebied in slingerde richting Mario Engels. De spits twijfelde niet en zorgde van dichtbij voor de aansluitingstreffer.

En ook nu lukte het Heracles om volledig terug te komen in de wedstrijd. Trainer Lammers bracht verdediger Sven Sonnenberg in de 87ste minuut in het veld om als stormram nog wat onrust te veroorzaken. Dat lukte razendsnel.

'De Bom' Sonnenberg redt punt voor Heracles: 'Scoor ook regelmatig op training'

Sonnenberg stond nog geen minuut op het veld toen hij een voorzet van de razendsnelle Abdenego Nankishi kon binnenlopen: 2-2. De derde treffer leek er zeker nog in te zitten voor de thuisploeg, maar het bleef bij een gelijkspel.