ADO wint kraker eerste divisie van Emmen, Eindhoven-Helmond driemaal stilgelegd

ADO Den Haag heeft de kraker tegen FC Emmen in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Het duel tussen de ploegen die voor deze speelronde derde en vierde op de ranglijst stonden, eindigde in 2-3.

Koploper Roda JC en Willem II (voor deze speelronde de nummer twee op de ranglijst) spelen morgen tegen elkaar. In Kerkrade wordt de topper om 20.00 uur afgetrapt.

Hoogstandje van ADO-speler Jord van de Sande

FC Emmen kwam na tien minuten via Piotr Parzyszek op 1-0. Negen minuten later verdubbelde Jari Vlak de score vanaf elf meter. Henk Veerman kopte ADO in de 26ste minuut terug in de wedstrijd. 2-1 was de ruststand aan de Oude Meerdijk.

In de tweede helft behield Emmen lang de voorsprong, maar in de 82ste minuut zette Malik Sellouki ADO op gelijke hoogte. Daryl van Mieghem deed daar enkele minuten later nog een schepje boven op, en schoot de bezoekers naar drie punten. Daardoor klimt ADO in ieder geval voor een dag naar de tweede plek in de eerste divisie.

Drie keer stilgelegd

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en Helmond Sport werd driemaal stilgelegd. De supporters van Helmond gooiden in de twaalfde minuut vuurwerk op het veld. Toen Helmond na rust op een 2-1 voorsprong kwam, zorgde een vreugdebiertje voor de tweede onderbreking. In de slotfase volgde onderbreking nummer drie nadat de fans van Eindhoven drie bekers op het veld gooiden.

Joeri Schroijen in de Helmondse rook

De wedstrijd werd uitgespeeld, maar aan de stand veranderde niets meer.

Ook in Den Bosch werd er kortstondig gestaakt, nadat VVV binnen een paar minuten de hele wedstrijd wist om te draaien. De bezoekers gingen tegen FC Den Bosch met een 1-0 achterstand de kleedkamer in, maar na rust kantelde de wedstrijd volledig. Dylan Timber scoorde in de 47ste minuut uit een mooie volley. Slechts één minuut later zette Martijn Berden VVV op voorsprong.

Gedion Zelalem maakte de situatie voor Den Bosch er niet beter op. Hij pakte rood na een stevige tackle op Levi Smans. Nadat het publiek voorwerpen op het veld gooide, volgde er een korte onderbreking. VVV hield na de hervatting stand en won de wedstrijd.

Discutabele strafschoppen

De wedstrijd tussen NAC en Telstar stond vooral in het teken van een zeer discutabele penalty. Mitch Apau had zijn arm volledig langs het lichaam toen de bal tegen hem werd aangespeeld, maar scheidsrechter Nick Smit legde de bal op de stip. Dominik Janosek schoot raak en zette NAC op gelijke hoogte.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan schoot Matthew Garbett NAC op voorsprong. Tom Boere besliste de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Het duel eindigde in 3-1.

Matthew Garbett viert zijn goal

Ook in de ontmoeting tussen De Graafschap en FC Groningen ging de bal discutabel op de stip. Bij een 1-1 stand zou Marco Rente (FC Groningen) die voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening nam, Alexander Büttner hebben gehaakt. Büttner trok echter ook aan het shirt van Rente. Er is geen VAR in de eerste divisie en de penalty werd door Büttner zelf benut.

Groningen kon in het restant van de wedstrijd niets meer terugdoen en ging met 2-1 onderuit in Doetinchem.

Punt voor Cambuur

SC Cambuur heeft in het tweede duel met de teruggekeerde trainer Henk de Jong met 1-1 gelijkgespeeld bij MVV Maastricht. Het is het eerste punt voor Cambuur sinds de 1-0 zege op Willem II op 17 september.

Jong Ajax, dat het hele seizoen al in slechte vorm verkeert, ging met 4-0 onderuit tegen FC Dordrecht. De enige club onder Jong Ajax op de ranglijst, TOP Oss, verloor met 3-0 van Jong AZ.