Justin Bijlow gaat weer spelen
NOS Voetbal

Bijlow maakt zaterdag rentree bij Feyenoord: 'Hij heeft veel zin om te keepen'

Feyenoord-doelman Justin Bijlow keert zaterdagavond terug in de basisopstelling als de Rotterdammers in de eredivisie een thuiswedstrijd spelen tegen Vitesse.

"Hij is fit, hij oogt fris en heeft heel veel zin om weer te gaan keepen. Ik hoop dat hij morgen alleen niet heel veel te doen krijgt", zei trainer Arne Slot over zijn eerste keeper.

Gebroken pols

Bijlow kende een ongelukkig begin van de competitie. Hij keepte alleen de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de competitie-ouverture tegen Fortuna Sittard. Daarna brak hij zijn pols en moest hij wedstrijden bij zijn club en ook het Nederlands elftal laten schieten.

Timon Wellenreuther verving de Rotterdammer de laatste weken en wordt nu weer tweede doelman bij Feyenoord.

Kijk hier naar Feyenoord-trainer Slot die vertelt over zijn keuze voor Bijlow en de teleurstelling bij tweede keeper Timon Wellenreuther:

Slot laat Bijlow weer keepen bij Feyenoord: 'Hoop dat hij weinig te doen krijgt'

Waar Bijlow terugkeert, is er voor de Kroaat Luka Ivanusec (enkel) en voor aanvoerder Gernot Trauner (knie) nog geen goed nieuws. Ivanusec viel een maand geleden uit in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic en is nog altijd niet fit genoeg om te spelen.

"Ivanusec heeft wat langer nodig dan ik gehoopt had, maar voor de medische staf is dit een logische hersteltijd. Hij zit wel weer dicht tegen het meetrainen met de groep aan, dus ik verwacht hem een dezer dagen weer op het trainingsveld", aldus Slot.

Trauner zit ook nog niet bij de selectie van zaterdag. De Oostenrijker is "niet goed door de piekbelastingen gekomen".

Giménez zegt heel fit te zijn

De topscorer van Feyenoord, Santiago Giménez, is er wel bij. De Mexicaan speelde twee interlands in zijn thuisland en heeft een lange vlucht achter de rug.

Dat had hij eerder dit seizoen ook al en aansluitend speelde de spits niet zijn beste wedstrijd. Maar Slot verwacht nu wel een scherpe aanvaller. "Hij zegt dat het veel beter gaat dan voor die wedstrijd tegen Heerenveen destijds. En die indruk laat hij ook achter op de training. Hij zal dus gewoon starten."

En dat is ook wel nodig. Want Vitesse hield Feyenoord al sinds 2018 in De Kuip van scoren af. "Met AZ had ik het ook vaak lastig tegen Vitesse. Maar deze statistieken zeggen me nu niet zo veel. Tegenstanders zijn ook aan veranderingen onderhevig", liet Slot zich van zijn optimistische kant zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl