NOS Voetbal

Duel PSG gestaakt wegens vuurwerk: Martens en Groenen rennen van het veld

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Stade Reims in de Franse Division 1 Féminine is in de tweede helft gestaakt. Er werd vuurwerk afgestoken dat boven en op het veld tot ontploffing kwam. Bij PSG stonden Oranje-internationals Lieke Martens en Jackie Groenen in de basis.

Vlak na het begin van de tweede helft, bij een 0-0 stand, moesten alle speelsters en officials van het veld rennen toen er boven het veld een grote hoeveelheid vuurwerk afging. De wedstrijd werd stilgelegd en na enige tijd werd bekendgemaakt dat het duel definitief gestaakt was.

Het vuurwerk leek te worden afgevuurd vanuit een omliggend gebouw. Ook een tribune met gezinnen met kinderen en de constructie waarop de cameramannen en commentator stonden, werden geraakt.

Eerder in de wedstrijd vielen er volgens de Franse krant Le Parisien ook al twee rotjes op het veld, maar toen is besloten om door te spelen.

Paris Saint-Germain speelde zijn thuiswedstrijd op het trainingscomplex omdat het veld in het George-Lefèvre-stadion was afgekeurd wegens schimmel op het veld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl