Simons mist penalty bij Leipzig, Stuttgart koploper dankzij topscorer Guirassy

Xavi Simons zal zich maandag niet al te vrolijk in het trainingskamp van Oranje in Zeist melden. De jonge middenvelder miste een penalty voor RB Leipzig in de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum (0-0).

Daardoor blijft Leipzig vijfde in de Bundesliga. VfB Stuttgart (3-1 winst tegen VfL Wolfsburg) is de verrassende koploper. Borussia Dortmund (4-2 zege op Union Berlin) klimt naar de tweede plaats.

Titelverdediger Bayern München staat slechts vierde, maar speelt zondag nog thuis tegen Freiburg. Bayer Leverkusen, dat zondag 1.FC Köln ontvangt, kan de koppositie weer overnemen van Dortmund.

De stand in de Bundesliga

Simons verdiende halverwege de eerste helft een strafschop: hij werd gevloerd door Keven Schlotterbeck. De oud-PSV'er ging zelf achter de bal staan en plaatste de bal keurig in de hoek, maar zijn trap was zo zacht dat Bochum-doelman Manuel Riemann de bal klemvast pakte.

Na rust kreeg Leipzig opnieuw een strafschop. Simons' ploeggenoot Emil Forsberg mocht het nu proberen, maar ook de Zweed zag zijn inzet gekeerd worden door Riemann.

Stuttgart koploper

VfB Stuttgart is na de 3-1 thuiszege op VfL Wolfsburg minimaal een dag koploper. Daar zag het lange tijd niet naar uit, want Wolfsburg was aanvankelijk de betere ploeg en kwam dankzij een doelpunt van Yannick Gerhardt op voorsprong.

Tussen de 66ste en 82ste minuut maakte Serhou Guirassy een zuivere hattrick voor Stuttgart. De spits uit Guinee is na zeven duels met dertien doelpunten riant topscorer in de Bundesliga.

Guirassy maakte de eerste van zijn drie treffers uit een strafschop

Dortmund won na een 1-2 achterstand met 4-2 van mede-Champions League-deelnemer Union Berlin. Donyell Malen werd halverwege de tweede helft gewisseld en was niet bij de treffers betrokken.

Bij Union stonden Danilho Doekhi en Sheraldo Becker in de basis. Voor de Berlijnse ploeg scoorden Robin Gosens en de 36-jarige Italiaanse verdediger Leonardo Bonucci.

Dolle vreugde bij Dortmund na de 3-2 van Brandt