NOS NieuwsAangepast

Slooptocht door gemeente Den Bosch: tankstations, auto's en geldautomaten vernield

Een persoon heeft vannacht een spoor van vernieling aangericht in Rosmalen en Den Bosch: bij minstens 70 auto's zijn de ruiten ingeslagen, vijf tankstations zijn vernield. Ook werden er scooters en betaalautomaten beschadigd, zo meldt de politie. De schade werd vooral aangericht in de wijk De Rompert in Den Bosch.

Bij een tandartspraktijk in de buurt werd ingebroken en is van alles gesloopt in zes behandelkamers: tv's, spiegels en allerlei medische apparatuur. Ook de auto's in de showroom van een dealer moesten het ontgelden.

Bekijk hier een deel van de schade:

Slooptocht door Den Bosch

De politie heeft een verdachte opgepakt, een 31-jarige man. Het is nog niet bekend of er iemand anders betrokken was bij de vernielingen, en ook het motief is ook nog niet achterhaald.

Het spoor van vernieling begon gisteravond rond 23.30 uur bij bouwmarkt Gamma in Rosmalen, zo meldt de politie aan de NOS. De slooptocht duurde tot ongeveer 05.30 uur, het is onbekend of de verdachte toen al werd opgepakt, zo meldt de politie.

Tientallen meldingen

Hoeveel schade er precies is aangericht is onbekend. Een politiewoordvoerder zegt dat er "tientallen meldingen" van schade zijn binnengekomen.

Hoe de schade precies is aangericht, is niet bekend. Volgens de persfotograaf lijkt het alsof de verdachte vooral heel veel ruiten heeft ingeslagen met een grote hamer. Bij de tankstations zijn de ruiten van de pompstations ingeslagen, waardoor er niet meer getankt kan worden.

  • Bart Meesters
  • Bart Meesters
  • Bart Meesters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl