NOS Voetbal

Simeone heeft weinig woorden over Feyenoord en vertrekt na nauwelijks vijf minuten

Simeone ziet 'hand van Slot' bij Feyenoord: 'Dynamische en vlotte ploeg'

Hij was er na precies vier minuten en veertien seconden wel weer klaar mee. Langer duurde het perspraatje van Diego Simeone dinsdagavond niet. In dat korte tijdsbestek blikte de trainer van Atlético Madrid vooruit op het Champions League-duel met Feyenoord.

Tot een uitgebreide analyse van de kwaliteiten van de komende tegenstander kwam het niet. Simeone wilde over Feyenoord niet veel meer kwijt dan dat het "een dynamische en vlotte ploeg" is, waarbij de hand van coach Arne Slot te herkennen valt.

Schreuder in Madrid: 'Kranten hopen op gedenkwaardige avond'

Dat diezelfde Slot eerder op de dag nog flink wat lovende woorden overhad voor Simeone en vertelde dat Feyenoord de beste wedstrijd van het seizoen moet spelen om Atlético te verslaan, nam de Argentijn voor kennisgeving aan. "Dat is zijn opinie...", reageerde hij kortaf.

Door zijn snelle vertrek uit de perszaal kregen de verzamelde journalisten niet de kans om Simeone nog eens te confronteren met het akkefietje dat hij met Slot had in de zomer van 2021. Tijdens een opstootje na een oefenwedstrijd in Rotterdam gaf hij zijn collega-trainer een duw.

Vakkundig ontweken

Niet alleen Simeone, maar ook Axel Witsel maakte zich er aan de vooravond van het treffen met Feyenoord enigszins makkelijk vanaf. Een vraag over zijn indruk van de Nederlandse kampioen werd door hem vakkundig ontweken.

Witsel kent kracht Nederlandse ploegen: 'Altijd technische spelers'

"Ik heb al tegen veel Nederlandse clubs gespeeld", begon de 34-jarige Belg plichtmatig. "Ze willen altijd de bal hebben en hebben altijd technisch goede spelers. En de Champions League is natuurlijk altijd bijzonder. Er zijn geen makkelijke wedstrijden."

"Het enige pluspunt is dat Santiago Giménez er niet bij zal zijn", zei Witsel nog wel. De Mexicaanse topscorer van Feyenoord, die in de eredivisie al tien keer heeft gescoord, zit de laatste wedstrijd van zijn Europese schorsing uit.

Simeone baalt van blessures

Atlético Madrid kan tegen Feyenoord niet beschikken over José María Giménez. De ervaren verdediger heeft een spierblessure. Ook op onder anderen Memphis Depay hoeft Simeone niet te rekenen.

"Steeds raakt er een speler geblesseerd", sipte Simeone."We zien wel wie er gaan spelen. Met wie we ook spelen, we moeten Feyenoord pijn doen."

Programma Champions League, woensdag 4 oktober

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl