Hansson draait Overijsselse derby om en bezorgt Heracles drie punten tegen PEC

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - PEC Zwolle

Het Overijsselse onderonsje tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle is gewonnen door de ploeg uit Almelo. Emil Hansson boog hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

PEC maakte voor rust het meeste aanspraak op een doelpunt. De ploeg van trainer Johnny Jansen scoorde uiteindelijk eenmaal, maar die treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Davy van den Berg stond vlak voor rust buitenspel voor hij de bal op doelman Michael Brouwer schoot, waardoor de rake rebound van Lennart Thy dus niet meer ter zake deed.

Brouwer moest nog een aantal keren ingrijpen, onder andere op een schuiver van Odysseus Velanas. De middenvelder had een basisplaats omdat Bram van Polen geblesseerd uitviel in de warming-up. Heracles had een aantal keren de kans om gevaarlijk te worden op de counter, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Daardoor bleef het bij een aantal bijna-kansen en een schot van Mohamed Sankoh.

Heracles-trainer blij: 'Dit toont aan dat we ruggengraat hebben'

Na rust kwam Heracles beter uit de kleedkamer. Eerst kopte PEC-verdediger Lam de bal nipt over zijn eigen doel. In de daaropvolgende corner werd er geappelleerd voor een strafschop, maar scheidsrechter Bas Nijhuis vond niet dat Justin Hoogma werd vastgehouden door Anselmo García MacNulty. In dezelfde minuut was er ook nog een mogelijkheid voor Sankoh, maar zijn poging ging rakelings naast.

Toch was het PEC dat na 53 minuten als eerste scoorde. Een lage voorzet van Velanas werd bij de eerste paal slim binnen geprikt door Thy: 0-1. Daarna had PEC nog de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Velanas en Ferdy Druijf liepen elkaar in de weg.

In de weg lopen deed in de 67ste minuut ook Garcia MacNulty bij Bryan Limbombe. Maar hij deed dat zonder de bal te raken en dus kreeg Heracles een strafschop. Emil Hansson benutte die door de bal in de hoek te schuiven: 1-1.

Limbombe wordt gevloerd en krijgt een strafschop

In een leuke, open slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de drie punten. Zwolle verloor de verdedigende organisatie daarbij even uit het oog en Hansson kon in de 82e minuut dan ook ongestoord opstomen naar het doel van keeper Jasper Schendelaar. Met een beheerste schuiver zorgde de Zweed voor 2-1.

Daarna probeerde PEC er nog wel een slotoffensief uit te slepen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Door de overwinning klimt Heracles naar plek zeven, met 11 punten uit 7 wedstrijden. PEC staat nu elfde met 7 punten.