Griezmann gluurt over de schouder van Morata na zijn doelpunt

Feyenoord-tegenstander Atlético worstelt met Osasuna, maar gaat er met punten vandoor

Atlético Madrid zag Osasuna haast de hele wedstrijd op zich af razen, maar ging met succes in de overlevingstand en sleepte een 2-0 zege uit het vuur. Volgende week woensdag nemen de Madrilenen het op tegen Feyenoord, in de tweede speelronde van de Champions League.

Aan het eind van de wedstrijden liepen de gemoederen in Pamplona hoog op. Bij een 1-0 tussenstand leek Osasuna uit een corner gelijk te maken, maar de treffer werd afgekeurd. Osasuna-trainer Jagoba Arrasate protesteerde tegen die beslissing en werd weggestuurd.

In de slotfase kregen ook Álvaro Morata (Atlético) en Ezequiel Ávila (Osasuna) een rode kaart. Memphis Depay speelde wegens een blessure niet mee.

Griezmann uit onmogelijke hoek

De wedstrijd was in de eerste helft opengebroken door Antoine Griezmann, die de bal vanuit een onmogelijke hoek keihard binnenknalde.

Na die goal worstelde Atlético met het goed spelende Osasuna, dat aardig wat kansen bij elkaar combineerde. Maar de trekker overhalen lukte niet.

Opstootje tussen Álvaro Morata en Ezequiel Ávila

In de tweede helft hing de gelijkmaker in de lucht, maar na de afgekeurde goal was het beste er bij de thuisploeg vanaf. Kort voor tijd besliste Rodrigo Riquelme de wedstrijd, na een steekpassje van Samuel Lino.

Atlético klimt door de overwinning naar de vijfde plek en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de bovenste vier ploegen.