Almere City pakt historisch eerste eredivisiepunt bij Excelsior

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Almere City FC

Almere City heeft zondagmiddag een historisch punt gepakt. In de vijfde speelronde werd in de uitwedstrijd bij Excelsior het allereerste eredivisiepunt verdiend: 0-0. En er had nog wel meer in gezeten voor de Almeerse ploeg.

De voetballiefhebber kon bij het zien van het affiche Excelsior-Almere City eigenlijk wel de handen dichtknijpen. In de eerste divisie was deze wedstrijd een garantie voor doelpunten. In de laatste vijf wedstrijden tussen beide ploegen werd in totaal liefst 32 keer gescoord. Zondag werd, op eredivisieniveau, het net een stuk moeizamer gevonden.

Grote kans Almere

Almere City was de betere ploeg in de eerste helft. De uitploeg kreeg ook de grootste kans voor rust. Een voorzet werd door Excelsior-doelman Stijn van Gassel totaal verkeerd ingeschat en Rajiv van La Parra kon raak schieten. Maar hij schrok zelf zo van de kans dat de bal over ging.

Almere-coach Pastoor: 'Heb weer het gevoel dat we hadden moeten winnen'

Aan de Rotterdamse kant was het vooral Redouan El Yaakoubi die dreigend was, maar de middenvelder kon zowel koppend als met de voet het net niet vinden.

Iets meer kansen

Spectaculair was het duel zeker niet, maar in de tweede helft waren er wel iets meer kansen te zien. Almere City bleek ook in het tweede bedrijf vastberaden om niet weer te verliezen. Van La Parra had de uitploeg wederom op voorsprong kunnen schieten, maar doelman Van Gassel was nu wel scherp. Ook de rebound pakte hij en zo voorkwam de Excelsior-keeper een achterstand voor zijn ploeg.

De tussenstand in de eredivisie na speelronde 5

Excelsior kreeg zelf niet veel kansen. Zelfs topschutter Nikolas Agrafiotis kon daar niets aan veranderen. De spits had al vier treffers gemaakt in vier duels en wilde zondag graag zijn vijfde erbij schieten. Alleen ging zijn enige kans, een schot uit de draai, net naast.

Een slotoffensiefje van de thuisploeg leverde niks meer op. Zo kon het Almere City van Alex Pastoor, ondanks een 0-0, toch de handen in de lucht steken. Een historisch punt staat eindelijk op de teller.