Gerrit Hiemstra
NOS Nieuws

Wekdienst 14/9: Rentebesluit ECB • Laatste weerbericht Gerrit Hiemstra

Goedemorgen. Gaat de Europese rente opnieuw omhoog? De ECB besluit er vanmiddag over. En Gerrit Hiemstra presenteert vanavond voor de allerlaatste keer het weer in het NOS Journaal.

Eerst het weer: Op veel plekken start de ochtend fris met 7 tot 10 graden. Later vandaag gaat de dag de zon schijnen, maar er zijn ook wat wolken. Het wordt zo'n 21 graden.

Weer 14.9

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Europese Centrale Bank vergadert over de rente in de eurozone. Het tarief werd negen keer op rij verhoogd, maar of dat nog een keer gebeurt is de vraag: er zijn ook veel economen die pleiten voor een pas op de plaats.
  • In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen komen de ChristenUnie en Forum voor Democratie met hun conceptverkiezingsprogramma's.
  • En Gerrit Hiemstra presenteert vanavond voor de allerlaatste keer het weer in het NOS Journaal van 20.00 uur. Hij was 25 jaar weerman bij de NOS.

Wat heb je gemist?

Bij een opvallend zware Oekraïense aanval gisteren op een scheepswerf op de Krim zijn volgens het bestuur van het door Rusland geannexeerde schiereiland 24 gewonden gevallen. Ook zijn twee schepen beschadigd. Oekraïne meldt dat het een Russische onderzeeër en een groot landingsschip heeft verwoest.

Het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sevastopol werd onder meer getroffen door kruisraketten. Op Telegram zegt de Russische minister van Defensie dat de luchtafweer zeven kruisraketten en drie zeedrones heeft neergehaald. Die informatie kan niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

In een bos bij Winterswijk heeft de milieupolitie een opvallende vondst gedaan: zonder vergunning waren er bomen gekapt, een vijver gegraven en een weg aangelegd. "Het lijkt erop dat iemand een privérecreatiepark wilde aanleggen", zegt een milieuagent.

De vijver in het bos

Een groot deel van het bos is verbouwd, zegt de agent. De illegale werkzaamheden waren niet zonder gevaar. De vijver is zeker 5 meter diep met steile randen. "Als je daarin valt, kom je er niet meer uit." De boosdoener is nog niet achterhaald, maar kan een boete tot 90.000 euro krijgen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl