NOS Nieuws

Twee agenten gewond door ruzie tussen jongeren in Voorburg

In Voorburg zijn vanmiddag twee agenten gewond geraakt bij de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Den Haag. Volgens de politie verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding en gebruikte hij bij een van de agenten een nekklem.

Het incident gebeurde vanmiddag rond 16.00 uur bij een school aan de Delflandlaan. De agenten waren naar de school gegaan vanwege een melding van een ruzie tussen jongeren.

Bij de school werd de 14-jarige jongen staande gehouden, maar volgens de politie gaf hij hier geen gehoor aan. Volgens Omroep West was ook de moeder van de verdachte aanwezig en begon zij zich ermee te bemoeien.

Omdat de jongen niet mee wilde werken, wilden de agenten hem aanhouden. Hij verzette zich hiertegen en viel een van de agenten aan door een nekklem te gebruiken. Bij de worsteling die volgde raakte een andere agente, die haar collega te hulp schoot, gewond. De jongen is uiteindelijk aangehouden.

De politie doet onderzoek naar het incident. Getuigen worden gevraagd zich te melden. "De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op", aldus de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl