John Heitinga
NOS Voetbal

Heitinga volgt Kudus en Álvarez en wordt assistent bij West Ham

John Heitinga vervolgt zijn trainersloopbaan als assistent van David Moyes bij Premier League-club West Ham United. Het contract van de 39-jarige Heitinga bij Ajax werd in juni ontbonden. Bij West Ham treft hij ex-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus, die in augustus de overstap naar Engeland maakten.

Na zijn loopbaan als voetballer bekleedde Heitinga diverse trainersfuncties binnen de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Hij was vanaf 2016 assistent bij Jong Ajax en leidde tussen 2017 en 2021 het hoogste jeugdteam. Sinds de zomer van 2021 was hij hoofdcoach van Jong Ajax en vanaf januari van dit jaar interim-hoofdcoach van het eerste.

Oude bekende Moyes

Als tijdelijke vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder slaagde Heitinga er niet in het tij te keren. Ajax eindigde op de derde plaats in de eredivisie, verloor de finale van de KNVB-beker van PSV en werd in de Europa League uitgeschakeld door het Duitse Union Berlin.

John Heitinga en David Moyes

Bij West Ham treft Heitinga met trainer David Moyes een oude bekende. Onder de nu 60-jarige Schot speelde hij van 2009 tot 2013 in totaal vier seizoenen voor Everton. Voormalig West Ham-speler Mark Robson en Henry Newman, die al als analist werkte bij de Londenaren, zijn als andere assistenten toegevoegd aan de staf.

Afgelopen seizoen won West Ham United onder leiding van Moyes ten koste van Fiorentina de Conference League. Dit seizoen begonnen de Hammers sterk aan het seizoen in de Premier League met tien punten uit de eerste vier wedstrijden. Op 16 september wacht in eigen huis koploper en regerend kampioen Manchester City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl