Reinier Robbemond

Willem II ontslaat trainer Robbemond na verloren restant tegen NAC

Willem II heeft na negen maanden afscheid genomen van hoofdtrainer Reinier Robbemond. Dat gebeurde enkele uren nadat de 39 minuten van het gestaakte thuisduel met NAC Breda waren uitgespeeld.

De wedstrijd werd zondag bij een 3-0 achterstand gestaakt. Vanochtend scoorden beide ploegen nog eenmaal: het werd 4-1 voor NAC.

Willem II meldt dat het "geen sportieve verbetering" ziet sinds Robbemond het trainerschap in december overnam van de ontslagen Kevin Hofland. Met vijf punten uit vier wedstrijden staan de Tilburgers teleurstellend vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie.

De 51-jarige Robbemond was in 2018 al interim-trainer bij Willem II. De oud-middenvelder coachte ook bij De Graafschap, TOP Oss en Jong AZ. Ook was hij assistent-trainer onder Mark van Bommel bij PSV.

Zonder publiek

De Brabantse derby moest zonder publiek worden uitgespeeld, nadat toeschouwers zondag tot twee keer toe (bekers, vuurwerk) voorwerpen op het veld hadden gegooid en de wedstrijd werd gestaakt.

Willem II en NAC Breda spelen het gestaakte duel van zondag in een leeg stadion uit

NAC had een 0-3 voorsprong dankzij doelpunten van Patriot Sejdiu, Sigurd Haugen en Jan Van den Bergh. Bij de aftrap op dinsdagochtend stond de klok op 51 minuten.

Een comeback van de Tilburgers leek nog mogelijk toen Thijs Oosting in de 64ste minuut scoorde. Maar tien minuten later scoorde Sejdiu opnieuw namens NAC.

NAC staat na vierspeelronden op de achtste plaats in de eerste divisie.