NOS Voetbal

Twente-Fenerbahçe is thuiskomen voor Oosterwolde: 'Het voelt een beetje gek'

"Het voelt een beetje gek. Ik zag het stadion net weer na een lange tijd. Het voelt als thuis", spreekt Fenerbahçe-speler Jayden Oosterwolde haast vertederd aan de vooravond van de return in de Conference League-voorronde tegen FC Twente. In Enschede werd de verdediger volwassen.

Oosterwolde 'voelt zich beetje gek' bij FC Twente: 'Wordt voor mij bijzondere wedstrijd'

In de zomer van 2022 vertrok de 22-jarige verdediger bij FC Twente. Via Parma belandde de Zwollenaar afgelopen januari in Turkije. Veel indruk maakte de verdediger daar in eerste instantie niet, tot de start van dit seizoen.

Oosterwolde kreeg het vertrouwen van de trainer en was vorige week tegen FC Twente zelfs trefzeker. De Tukkers werden in Istanbul, mede door een rake kopbal van de voormalige Twentenaar zelf, met 5-1 verslagen waardoor de Turken met één been in de groepsfase van de Conference League staan.

"Het wordt voor mij een bijzondere wedstrijd, bij de club waar ik mijn debuut heb kunnen maken. Het blijft wel een belangrijke wedstrijd, ondanks dat we thuis al met 5-1 hebben gewonnen. We willen hier ook gewoon winnen."

"Het voelt gewoon als thuis", zegt Oosterwolde over de terugkeer. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin gehad en ik ben hier de speler geworden die ik nu ben. Het is de eerste keer sinds mijn vertrek dat ik weer terug ben."

In de basis geknokt

Sinds deze zomer kan Oosterwolde rekenen op een plek in de basis bij de Turkse club. "Ik heb het vertrouwen van de trainer, en ik heb nu een aantal goede wedstrijden gespeeld. Ik hoop die lijn door te trekken."

"Toen ik hier aankwam, moest ik wennen aan de cultuur in Turkije", legt de verdediger uit. "Ik had kleine blessures waardoor ik moeilijk aan de bak kwam. Dit seizoen heb ik een goede voorbereiding laten zien."

Ondanks de 5-1 nederlaag hoopt FC Twente stiekem op een wonder, aldus trainer Joseph Oosting en aanvaller Daan Rots. Oosterwolde gelooft er weinig van.

"We hebben tot nu toe alles gewonnen. We voelen ons goed en hebben veel vertrouwen. Als we gewoon ons ding doen, denk ik dat de voorsprong niet in gevaar gaat komen", besluit hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl