Excelsior en Fortuna laten kans op koppositie in eredivisie liggen

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Fortuna Sittard

Excelsior en Fortuna Sittard hebben de kans laten liggen om zich in ieder geval voor een dag koploper van de eredivisie te noemen.

De winnaar van het duel zaterdagavond op Woudestein zou de eerste plaats overnemen van AZ, maar het werd 2-2. Daarmee bleven de twee subtoppers na drie duels nog wel ongeslagen.

Stand eredivisie

De teams schotelden de fans in de eerste helft een zouteloos maal voor. Na een kans voor Fortuna-aanvaller Tijjani Noslin (goede redding Stijn van Gassel) werd het uit het niets 1-0: Nikolas Agrafiotis schoot droog binnen en is met drie goals samen met Vangelis Pavlidis van AZ nu eredivisie-topschutter.

Virtueel koploper

Meer dan verdiend kwam Fortuna na rust op 1-1: Deroy Duarte schoot na een weggekopte bal hard raak. Vijf minuten later kwam Excelsior weer op voorsprong en waren de Kralingers weer virtueel koploper. Derensili Sanches Fernandes zette voor, de Zweedse invaller Richie Omorowa kopte de bal voor het doel en de andere Zweedse invaller Oscar Uddenäs gaf op de lijn het laatste tikje.

Deroy Duarte viert zijn goal
    Excelsior viert de goal van Nikolas Agrafiotis (m)

Via invaller Mouhamed Belkheir kwam Fortuna opnieuw terug. De Algerijn schoot met links ineens op doel en Excelsior-doelman Stijn van Gassel stond totaal verrast op het verkeerde been.

Met een omhaal had Belkheir de Excelsior-held van de wedstrijd kunnen worden, maar die ging in de slotfase naast.