Hoofdrol Fernandes bij comeback United, Arsenal morst punten, Spurs koploper

Op een vermakelijke Premier League-zaterdagmiddag zijn Manchester United en Arsenal teruggekomen van een vroege achterstand.

United stond in de vijfde minuut thuis met 0-2 achter tegen Nottingham Forest, maar won uiteindelijk met 3-2. Arsenal speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen Fulham.

Door een 0-2 overwinning bij Bournemouth is Tottenham Hotspur koploper in de Premier League samen met West Ham United, dat met 3-1 won bij Brighton & Hove Albion.

Volledige concentratie vanaf het eerste fluitsignaal. Dat is wat United-manager Erik ten Hag van zijn spelers verlangde tegen Forest. Het verlies tegen Tottenham van een week eerder was hard aangekomen.

Nottingham, de ploeg die zich vorig seizoen maar nipt handhaafde, leek op papier een fijne tegenstander voor eerherstel. Maar binnen vier minuten was het alweer gedaan met de voornemens van Ten Hag. Door toedoen van Taiwo Awoniyi en Willy Boly keek Manchester United snel tegen een 0-2 achterstand aan.

Het was in de 31-jarige geschiedenis van de Premier League niet eerder voorgekomen dat 'The Mancunians' zo vroeg in een wedstrijd twee doelpunten te verwerken kregen.

Veerkracht United

De spelers van United kregen daarom al gauw in de wedstrijd een nieuwe missie mee: veerkracht tonen. Daar slaagden ze beter in. Na een voorzet van Marcus Rashford kon Christian Eriksen van dichtbij binnentikken.

Bruno Fernandes en Christian Eriksen juichen in de gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest (3-2)

Aan het begin van de tweede helft kwam United de desastreuze start definitief te boven toen Casemiro de 2-2 binnenschoot.

In de zeventigste minuut moest Forest-verdediger Joe Worrall vroegtijdig vertrekken. Hij haalde de doorgebroken Bruno Fernandes neer. Een strafschop maakte de comeback compleet. Fernandes schoot vanaf elf meter de 3-2 binnen. Streng maar opgelucht keek Ten Hag voor zich uit.

Ook Arsenal vroeg op achterstand

Ook Arsenal moest terugkomen na een vroege achterstand tegen Fulham. Al na 57 seconden zette Andreas Pereira de bezoekers op voorsprong, omdat de twijfelende Arsenal-keeper Aaron Ramsdale volledig uit positie stond.

Bukayo Saka zette Arsenal via een penalty in de zeventigste minuut op gelijke hoogte. Reeds twee minuten later was het Emirates-stadion de vroege achterstand van The Gunners weer vergeten, toen kind van de club Eddie Nketiah de 2-1 binnenschoot.

Arsenal - Fulham

Toen Fulham-verdediger Calvin Bassey op de helft van Arsenal de doorgebroken Nketiah vloerde en zijn tweede gele kaart kreeg, leken de drie punten binnen. Maar dat was buiten João Palhinha gerekend, die vlak voor tijd uit een corner de 2-2 scoorde.

De opluchting was op dat moment misschien nog wel het grootst bij Kenny Tete, die verantwoordelijk was voor de penalty waaruit Arsenal terug in de wedstrijd was gekomen.

Tottenham koploper

Tottenham gaf de 2-0 overwinning op United van vorige week een goed vervolg. Uit bij Bournemouth kende de ploeg uit Noord-Londen weinig problemen: 0-2.

In het Vitality Stadium toonde Micky van de Ven eens te meer waarom hij in korte tijd een vaste waarde is geworden bij Tottenham . De 22-jarige centrale verdediger uit Wormer kwam drie weken geleden over van VfL Wolfsburg en stond sinds de start van het Premier League-seizoen iedere wedstrijd in de basis.

James Maddison viert zijn goal

Vooraf was het de vraag of James Maddison wel in actie kon komen tegen Bournemouth. Vorige week liep de middenvelder op krukken het stadion van United uit.

Maar de spelverdeler verscheen gewoon aan de aftrap en schoof in de zeventiende minuut de openingstreffer binnen. Fraai was de steekpass van Pape Sarr, die knap het overzicht hield en de opkomende Maddison perfect bediende.

De Braziliaanse spits Richarlison had opnieuw geen beste dag, miste een grote kans en keek deemoedig toe hoe collega-aanvaller Dejan Kulusevski vier minuten na zijn wissel wél de 0-2 scoorde.