Walid Ould-Chikh

Roda JC blijft verrassende koploper in eerste divisie, Emmen pakt eerste overwinning

Roda JC blijft koploper in de eerste divisie. De Limburgers wonnen vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion van TOP Oss (2-0). Het gedegradeerde FC Emmen heeft zijn eerste overwinning te pakken. Op bezoek bij De Graafschap werd gewonnen met 1-0.

Het duurde tot de 40e minuut voordat Roda op voorsprong kwam tegen de ploeg uit Oss. Een mooie uithaal van Walid Ould-Chikh, die al zijn derde doelpunt van het seizoen maakte, betekende 1-0.

Na rust miste Roda meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Een kwartier voor tijd kreeg Ilounga Pata de mogelijkheid om gelijk te maken, maar hij miste. Invaller Lennerd Daneels besliste het duel daarna.

Op De Vijverberg was FC Emmen-middenvelder Ben Scholte de matchwinner. Laat in de tweede helft, waarin De Graafschap de grootste kansen kreeg, verraste hij doelman Mees Bakker.

In de slotfase zette de thuisploeg nog wel aan, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Jong Ajax blijft puntloos, MVV tijdelijk gestaakt

SC Cambuur, vorig seizoen rechtstreeks gedegradeerd uit de eredivisie, won van het nog puntloze Jong Ajax (4-2). De Amsterdammers kwamen binnen tien minuten op voorsprong door een schitterende uithaal van Gabriel Misehouy.

Dies Janse en Gerald Alders (Jong Ajax)

Daarna toonde Cambuur veerkracht en kwam het gauw op 3-1. Jong Ajax gaf ook twee doelpunten cadeau. Silvester van der Water, Michael Breij en Remco Balk scoorden. Vlak voor rust maakte Mohamed Rida Chahid de aansluitingstreffer.

Na rust besliste Milan Smit met een penalty het duel.

Er werd opnieuw een duel in de eerste divisie (tijdelijk) gestaakt. In de slotfase van FC Dordrecht-MVV moest arbiter Joey Kooij de wedstrijd even staken nadat er bier op het veld gegooid werd door MVV-fans. Ook staken supporters vuurwerk in het eigen vak af.

Vuurwerk uit het bezoekersvak van MVV

Nadat MVV-aanvaller Koen Kostons de late 2-2 maakte ging Kooij naar binnen. Er werd niet meer gescoord nadat het duel hervat werd.

Eindhoven wint

Evan Rottier en August Priske Flyger bezorgden FC Eindhoven een thuiszege op NAC Breda (2-0). De afgelopen week aangetrokken Daryl van Mieghem schonk ADO Den Haag de eerste zege van het seizoen. Hij maakte het winnende doelpunt tijdens een uitduel met FC Den Bosch (1-2).

VVV Venlo was voor eigen publiek te sterk voor Jong FC Utrecht (4-1), met dank aan doelpunten van Rick Ketting, Levi Smans, Soulyman Allouch en Michalis Kosidis