Ruben van Bommel baalt als Brann heeft gescoord

Teleurstellend AZ moet zich tevreden stellen met gelijkspel tegen SK Brann

Een teleurstellend AZ heeft in de play-offs van de Conference League thuis niet kunnen winnen van SK Brann. De club uit het Noorse Bergen kwam goed voor de dag en hield AZ op 1-1. De return is volgende week in Noorwegen.

In een weinig spectaculaire eerste helft wist AZ amper kansen te creëren tegen de huidige nummer vijf van Noorwegen. Met enkele mogelijkheden waren de Noren, die geregeld op de helft van AZ waren te vinden, aanvankelijk zelfs de gevaarlijkste ploeg.

Brann had de zaakjes prima voor elkaar in het niet uitverkochte AFAS Stadion. Op slag van rust probeerde Yuki Sugawara het uit een vrije trap, maar zijn poging kon gemakkelijk worden gevangen door doelman Mathias Dyngeland.

Pantelis Hatzidiakos

Nadat ook na rust het eerste gevaar van Noorse kant was gekomen, probeerde AZ wat meer naar voren te voetballen. Het zorgde voor kansen voor Djordje Mihailovic en Dani de Wit.

Het was een opleving van korte duur. Na balverlies van Vangelis Pavlidis op het middenveld zette Bård Finne met een pass Niklas Castro vrij in het zestienmetergebied, waarna de Chileen Brann de verdiende voorsprong bezorgde.

Gelijkmaker Hatzidiakos

AZ kwam vervolgens meer en meer tot aanvallen en wist via invaller Mayckel Lahdo echt gevaarlijk te worden. Zijn eerste afstandsschot werd nog gestopt door doelman Dyngeland. Ook bij een tweede schot zat de doelman erbij, maar in de rebound kopte aanvoerder Pantelis Hatzidiakos raak.

In de slotfase leek Brann genoegen te nemen met een gelijkspel en was het AZ dat op jacht ging naar de voorsprong. De Alkmaarders creëerden daarbij echter weinig grote kansen.

Zo was AZ de ploeg die het minst mocht klagen met een gelijkspel.