NOS Sport

Volleybalsters trekken goede vorm op EK door met overwinning tegen Estland

Volleybalsters trekken goede vorm op EK door met overwinning tegen Estland

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het Europees kampioenschap in Estland hun goede vorm doorgetrokken. De formatie van de Duitse bondscoach Felix Koslowski versloeg het gastland in Tallinn met 3-0 (25-8, 27-25, 25-19).

Oranje is na eerdere zeges op Slowakije en Spanje nog zonder nederlaag in groep D. Nederland speelt op dinsdag om 16.00 uur zijn vierde groepsduel tegen Frankrijk, dat eveneens zijn eerste drie wedstrijden won, en een dag later is Finland de tegenstander.

Nederland kende een bliksemstart tegen Estland en in de eerste set was het niveauverschil groot. Oranje liep snel uit naar 10-1. De Estse speelsters slaagden er in de openingsset geen enkele keer in meer dan twee punten op rij te winnen.

De ploeg van Koslowski had het lastiger in de tweede set, maar Oranje hoefde niet het beste spel te spelen om weg te lopen. Estland wist echter van 24-21 terug te komen tot 24-24 en Oranje benutte pas het vijfde setpunt.

Ook in de derde set had Oranje snel een gaatje geslagen en was het wederom geen moment echt spannend. Na ruim anderhalf uur benutte Indy Baijens het tweede wedstrijdpunt met een rake smash.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl