Heerenveen na zege bij worstelend Utrecht nog zonder puntenverlies

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - sc Heerenveen

Zes uit twee. Dat is de uitstekende balans van sc Heerenveen in het nog prille seizoen in de eredivisie. Na de thuiszege op RKC Waalwijk (3-1) werd dit keer bij FC Utrecht gewonnen: 0-2.

Heerenveen won voor het eerst sinds 2015 een eredivisiewedstrijd van de Utrechters.

Openingsgoal

Osame Sahraoui knalde de bal na zo'n 70 minuten spelen met links in de verre hoek, na zwak verdedigen van Nick Viergever. Even daarvoor trof Utrecht in de personen van Hidde ter Avest en Anastasios Douvikas nog twee keer de lat.

In blessuretijd zorgde invaller Daniel Karlsbakk voor de definitieve beslissing.

Utrecht had kort voor het doelpunt van Sahraoui heel eventjes de overhand, na een zwak begin van de tweede helft. In het eerste bedrijf konden beide ploegen overigens niet overtuigen, al was Utrecht wat dominanter. De kansen waren schaars.

Na rust ontbrandde het duel, met uiteindelijk de goal van Sahraoui. Nieuweling Ion Nicolaescu, vorige week al trefzeker tegen RKC, had het nog mooier kunnen maken voor de Friezen, maar zijn poging ging maar net naast.

Bekijk hieronder de reacties van trainers Michael Silberbauer (FC Utrecht) en Kees van Wonderen (sc Heerenveen).

Utrecht probeerde het nog wel in de slotfase. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor het een valse start van het eredivisieseizoen beleeft. Immers, de eerste speelronde leverde ook een verlies op, tegen PSV (2-0).