Roglic viert zijn overwinning in Spanje
NOS Wielrennen

Roglic kent goede generale voor Vuelta, Pedersen wint Ronde van Denemarken

Primoz Roglic kent, een week voor de start van de Ronde van Spanje, een uitstekende generale. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma wist zaterdag de slotetappe van de Ronde van Burgos te winnen en pakte daarnaast ook de eindoverwinning.

Op de steile slotklim tijdens de etappe van zaterdag liet Roglic zien dat het met zijn benen wel goed zit. Hij sloeg meerdere aanvallen van concurrenten Adam Yates en Aleksandr Vlasov af en sprintte uiteindelijk naar de derde ritwinst van deze week.

Dat gebeurde overigens in een etappe die kleur kreeg door landgenoot Jetse Bol. Hij reed een groot deel van de dag op kop in een vluchtgroep die op negen kilometer van de streep werd achterhaald.

Roglic start volgende week zaterdag aan de Vuelta. Hij wil daar het eindklassement voor de vierde keer winnen. Eerder deed hij dat al in 2019, 2020 en 2021. Er is alleen wel concurrentie vanuit zijn eigen team, want ook Tour-winnaar Jonas Vingegaard rijdt de Ronde van Spanje.

Pedersen slaat toe in Denemarken

Ook in de Ronde van Denemarken werd vandaag de laatste etappe gefietst. De Denen Mads Pedersen en Mattias Skjelmose van Lidl-Trek streden met elkaar om de eindoverwinning in het klassement tijdens een tijdrit. Uiteindelijk bleek Mads Pedersen daarin zaterdag veel sterker, hij finishte op een parcours van 16 kilometer lang 45 seconden eerder dan Skjelmose.

En dat was ruim voldoende, want Pedersen had voor vandaag slechts een achterstand van vier seconden.

Pedersen steekt de handen in de lucht na de eindoverwinning

De Ronde van Denemarken was ook een succesvolle etappekoers voor Fabio Jakobsen. De sprinter uit Heukelum won zowel de tweede als de vierde etappe deze week. Onlangs maakte hij bekend volgend seizoen de overstap te maken naar DSM-Firmenich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl